Zgrada ambulante i pošte (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada ambulante i pošte (foto: Đorđe Đoković)
14.06.2018, 07:02

Ambulanta u Petnici nije radila nijedan dan!

č: | fb:

Početkom juna 2016. godine završena je rekonstrukcija objekta u Petnici u kome su smešteni ambulanta, pošta i kancelarija Mesne zajednice. U renoviranje objekta, od preko 110 kvadrata, je iz gradske kase uloženo 4,8 miliona dinara. Pre dve godine u julu je svečano otvorena pošta, dok je ambulanta još uvek zaključana, bez lekara i bez pacijenata.

 

"Grad je završio svoj deo posla, a sada su na potezu Dom zdravlja i Pošta", poručio je u junu 2016. tadašnji direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić (SPS) prilikom predaju ključeva objekta ambulante i pošte predstavnicima te dve ustanove.

 

On je rekao da je rekonstrukcija urušenog objekta, koji se već duže vreme ne koristi, važna investicija za meštane Petnice i oklonih sela. "Njima će sada zdravstvena usluga biti dostupnija, što će im svakako olakšati život, i Grad se upravo time rukovodio kada smo odlučili da finansiramo rekonstrukciju ovog napuštenog objekta", rekao je Dragan Jeremić.

 

Pomoćnik direktora za nemedicinske poslove Doma zdravlja Ljubo Vesić, kome su uručeni ključevi ambulante, rekao je u junu 2016. godine da bi ambulanta trebalo da počne sa radom do kraja meseca, što zavisi od toga kada će i koliko novca Grad izdvojiti za opremanje.

 

Ubrzo nakon toga, početkom jula 2016. svečano je otvorena pošta u renoviranom objektu Mesne zajendice u Petnici. Svečanosti su prisustvovali narodni poslanik u Skupštini Srbije Mihailo Jokić (SNS) i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović (SNS), koji su obećali da će i ambulanta "vrlo brzo" biti otvorena.

Mihailo Jokić i Slobodan Gozdenović

Mihailo Jokić i Slobodan Gozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Jokić je naglasio da će kao narodni poslanik učiniti sve da se uskoro otvori i ambulanta, kako bi ovdašnji meštani imali kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu. "Sačekaćemo da se formira nova Vlada Republike Srbije, sačekaćemo novog ministra, a nakon toga ćemo u najbržem mogućem roku otvoriti ambulantu, a Dom zdravlja i bolnica će pomoći da potrebni zdravstveni radnici budu na raspolaganju meštanima. Na taj način će celokupna primarna zdravstvena zaštita naših sugrađana u ovom delu Grada, biti na znatno višem nivou", rekao je u julu 2016. godine narodni poslanik Mihailo Jokić.

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je rekao da je otvaranjem poštanske poslovnice i uskoro ambulante, upotpunjen važan kompleks u Petnici. "Ovde će uskoro biti i ambulanta i učinićemo sve da primarna zdravstvena zaštita bude dostupna svim građanima, a posebno na seoskom području", obećao je Gvozdenović u junu 2016. godine.

 

Međutim, žitelji Petnice još uvek nisu dobili ambulantu o čemu je na konferenciji za novinare govorio aktivisti Lokalnog fronta Va Željko Trifunović, koji inače živi u Petnici.

 

"Sećate se da su dolazili ministri i potpredsednici Vlade da otvaraju poštu pa je tada najavljeno da će u toku te 2016. godine biti otvorena i ambulanta. Ali nije otvorena ni te 2016. godine kada je objekat renoviran, a pošta otvorena, ni 2017, a evo nas i na polovini 2018. godine, a ambulanta još uvek nije otvorena. Za šta je potrošen novac građana Valjeva i kada će ambulanta biti dostupna žiteljima Petnice kao što im je obećano pre dve godine", upitao je Trifunović. 

 

Godina kada je renoviran objekat u kome su smešteni pošta i ambulanta u Petnici bila je izborna godina. Valjevo je novu vlast dobilo 20. juna 2016. godine, koju čini koalicija okupljena oko naprednjaka i socijalista.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 12 sati 29 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 12 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara