Park prekoputa Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Park prekoputa Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
27.06.2018, 07:00

Više se slavilo, nego što se gradilo!

č: | fb:

Izgradnja javne česme u parku prekoputa Centra za kulturu za koju je pre dva dana raspisana javna nabavka je jedna od devet koliko je do sada objavljenih javnih nabavki za novu izgradnju.

 

Prema konkursnoj dokumentaciji, rok za podnošenje ponuda je 4. jul, a rok za završetak radova, za koje je planirano 1.250.000 dinara, je 30 kalendarskih dana.

 

Sudeći prema Planu javnih nabavki za 2018. godinu, u parku prekoputa Centra za kulturu biće izgrađen i javni toalet, ali tek nakon što se uradi projektna dokumentacija za koju još uvek nije raspisan tender.

 

Za nove radove 8,7 miliona za proslave 7 miliona

 

Od početka godine za nove radove, mimo investicionog održavanja ulica, puteva i rasvete, do sada je raspisano devet javnih nabvaki, za sedam su potpisani ugovori dok su dve u toku. Među tim radovima nema većih ili kapitalnih investicija.

 

Radovi koji su u toku ili su završeni su sanacija klizišta u Đerdapskoj ulici, radovi na kotlarnici nove Šeste škole, postavljanje ograde meteorološke stanice na Divčibarama, čišćenje brane na reci Gradac, radovi na kišnoj kanalizaciji u parku Peti puk i u Popučkama, i radovi na fekalnoj kanalizaciji u Ulici Sime Pandurovića. Ukupna vrednost tih radova je 8,7 miliona dinara, najviše novca 3,6 miliona dinara izdvojeno je za čišćenje brane na reci Gradac.  

 

Tenderi za uređenje postojećeg dečjeg igrališta i zelene površine u Naselju 27. novembar, i za radove na izgradnji javne česme u parku prekoputa Centra za kulturu još uvek nisu okončani, otuda nije poznata vrednost i tih radova.

 

Poređenja radi recimo da je za proslavu Nove godine, Srpske nove godine i Dana grada potrošeno 7 miliona dinara, dok je za nove radove potrošeno samo 8,7 miliona dinara.

 

Među radovima koji su u Planu javnih nabavki za 2018. godinu, a za koje još uvek nije raspisana javna nabavka, su: izgradnja ulice od Mirka Obradovića do Obilaznice (74,1 miliona), izgradnja saobraćajnice kroz privrednu zonu (50,8 miliona), rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića (41,6 miliona)i rekonstrukcija stare Šeste škole (22,5 miliona dinara).

 

Inače za Ulicu Vuka Karadžića i saobraćajnicu od Ulice Mirka Obradovića do Obilaznice, još uvek nije raspisan tender za izradu projektne dokumentacije za njihovu rekonstrukciju.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 3 sati 1 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...