Aleksandar Vučić i meštani sela Donji Banjani (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vučić i meštani sela Donji Banjani (foto: Kolubarske.rs)
02.07.2018, 06:57

Vučić želje ispunjava i svima pomaže, valjda će i Valjevu

č: | fb:

Predsednik Aleksandar Vučić je u subotu posetio zaselak Petrići u Donjim Banjanima kod Ljiga, gde je asfaltiran lokalni put u dužni od 1.030 metara. Bilo je to ispunjeno obećanje, koje je Vučić dao Slobodanu Petriću.

 

Predsednik je rekao da je ponosan zbog toga što je država dokazala da ispunjava zahteve građana, da postoji zbog građana i da čini sve da građani žive bolje, a "činjenica je da se danas u Srbiji živi mnogo bolje nego pre".

 

Bila je to prilika da pitam predsednika Srbije da li zna kako se živi u Valjevu, da li zna da se gradsko rukovodstvo bavi sobom, a ne građanima Valjeva i da za dve godine, koliko je SNS na vlasti u Valjevu, ništa nije urađeno.

 

Predsednik Aleksandar Vučić na moja pitanja nije odgovorio konkretno. Govorio je o izgradnji brze saobraćajnice koja će Valjevo spojiti sa auto-putem, kako "investitori ne bi izbegavali Valjevo", kao da je ta deonica puta rešenje svih naših problema i jedino što nedostaje Valjevu.

 

Pitanja Kolubarskih.rs, odgovor predsednika i "pomoć prijatelja"

 

"Predsedniče, pošto znam da znate kakve su prilike u opštinama i gradovima, da li znate kakve su neprilike u Valjevu i da li ste zadovoljni sa valjevskim rukovodstvom koje dve godine ništa nije uradilo? Samo ću jedan slikovit primer da Vam dam – Vlada Srbije je u septembru prošle godine donela zaključak da će finasirati obnovu zdravstvenih ustanova i škola u Srbiji. Valjevo do sada nije uspelo da raspiše javnu nabavku za projektovanje rekonstrukcije valjevske bolnice...", otpočela sam pitanje.

 

"Ja sam uplašen ako je to tako", prekinuo me je predsednik.

 

"Razgovarala sam sa ljudima iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i rekli su mi da nema šanse da ove godine počnu radovi, jer se kasni sa projektom. To je samo jedan primer. Valjevo troši pare na piće i iće, na proslave, sedam miliona dinara koštale su proslave nove godine i Dana grada...", navela sam.

 

"Ako mogu da kažem nešto", otpočeo je odgovor predsednik, međutim prekinula ga je novinarka TV Prva, dobacujući: "Ali, Valjevo ima Centar za vantelesnu oplodnju i dosta je beba rođeno". (?!)

 

"Da, to stoji, ali to nije zahvaljujući ovom rukovodstvu, Centar postoji sedam godina, a ovo rukovodstvo od 2016. Verujte mi na reč, ako ne...", rekla sam.

 

Predsednik je nastavio: "Ja želim da Vam kažem da sam siguran da je realnost negde između. Ima dobrih stvari, ima loših stvari. Ja ne znam za sve to, ali kao što vidite bio sam spreman da čujem i da saslušam, i čim sednem u automobil pozvaću ljude iz valjevskog rukovodstva. Ja sam sa njima razgovarao, da li je Zorana bila u Valjevu...", predsednik ne završi odgovor, ponovo dobacivanje ovaj put novinarka sa TV Pink rekavši: "Stubo-Rovni, predsedniče znate li koliko je novca tu uloženo". U pomoć priskoči i predsednik opštine Ljig da podseti da će i Ljig da se priključi na akumulaciju!?

Aleksandar Vučić i novinari

Aleksandar Vučić i novinari (Foto: Kolubarske.rs)

Pokušala sam da objasnim, ne predsedniku Vučiću mislim da on zna, nego novinarki sa TV Pink da se u "Stubo–Rovni" ulaže više od 20 godina i da ja ne pričam o ulaganjima države u Valjevo, nego govorim o gradskom rukovodstvu koje dve godine nije uradilo ništa, pa čak nije kadro da uradi projekat za koji je novac obezbedila država.

 

"Da li me razumete šta Vas pitam", obratila sam se ponovo predsedniku shvatajući da novinarke sa nacionalnih televizija pokušavaju da me demantuju i priču skrenu na neku drugu, "ružičastu" stranu.

 

"Ja Vas razumem, samo ako mogu da odgovorim. Dakle, ja sam pozvao i pitao sam kako možemo do skretanja za Lajkovac da uradimo brze saobraćajnice, preko Lajkovca, Nepričave, Slovca, pa sve do Lukavca i Popučaka, do ulaza u Valjevo, kako ne bi investitori izbegavali Valjevo. I taj projekat, ako se ne varam, se radi. I Valjevci u to mogu da se uzdaju i da se nadaju, to je važan put i za Mionicu i za Valjevo, važan put svakako i za sva sela, bilo da krenete prema Oglađenovcu, prema Brankovini ili gore prema Kamenici i Osečini", rekao je Aleksandar Vučić.

 

Komentarišući to da Valjevo devet meseci nije uspelo da raspiše javnu nabavku za projekat rekonstrukcije bolnice, a novac za radove je obezbedila država preko Kancelarije za javna ulaganja, predsednik Vučić je rekao da će proveriti, posebno što su lake procedure za rad sa Kancelarijom za javna ulaganja.

 

"Kancelarija za javna ulaganja, koju sam lično osmislio sa Markom Blagojevićem svojevremeno, zaista dobro radi. Sada u Dimitrovgradu radimo tri objekta – školu, vrtić i dom zdravlja. I zato mi je čudno da to u Valjevu ne rade, i ako postoji taj problem to ćemo da ispravimo koliko odmah i da to popravimo. Zato što se radi u više od 110 opština u Srbiji, a Valjevo je grad i to 12 po velilčini u Srbiji, dakle mi bismo morali to da uradimo. Tako da ću to da pogledam i da to popravim", obećao je predsednik Srbije.

 

Dodala sam da Mionica, malena opština, trenutno realizuje 26 projekata preko Kancelarije za javna ulaganja.

 

"Pa znam, lično sam se angažovao", rekao je Aleksandar Vučić.

"Pa angažujte se i za Valjevo, lično", zamolila sam.

"Hoću!", obeća predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 35 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 36 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara