David Koprivica (foto: Đorđe Đoković)
David Koprivica (foto: Đorđe Đoković)
30.07.2014, 10:18

Bronza za Davida Koprivicu

č: | fb:

Maturant Valjevske gimnazije David Koprivica osvojio je bronzanu medelju na 46. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana u Hanoju. Koprivica je bio u ekipi sa još trojicom srednjoškolaca koji su predstavljali Srbiju na Olimpijadi. Srebro je osvojio Aleksa Milosavljević, srednjoškolac iz Svilajnca, a bronzane medalje Marko Nešić iz Krupnja, Miloš Selaković iz Užica i David Koprivica iz Valjeva. Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteli su kasno sinoć, a novinari su mogli da ih prepoznaju po tradicionalnim vijetnamskim slamnatim šeširima. 

Ovim rezultatom na takmičenju u Vijetnamu David Koprivica je ponovio uspeh ostvaren na prošlogodišnjoj Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana u Moskvi.

Početkom juna, nakon osvajanja srebrne medalje na Olimpijadi hemičara Srbije najavljujući odlazak u Vijetnam, maturant Valjevske gimnazije je rekao da veruje da će, bar, ponoviti rezultat sa prošlogodišnje Olimpijade u Moskvi gde je osvojio bronzanu medalju.

Tokom četiri godine školovanja, takmičio se i ostvarivao najbolje rezultate iz matematike, fizike i hemije. Proglašen je za učenika generacije, kao i za najboljeg učenika škole, smera, razreda i odeljenja.

David Koprivica će od oktobra biti brucoš Hemijskog fakulteta u Beogradu. Školovanje, barem osnovne studije, namerava da nastavi u Srbiji, a kasnije zavisiće od toga kakve će šanse Srbija pružiti.

"U inostransvo možda odem na master ili doktorske studije, ali ima još dosta do toga. U budućnosti bih voleo bih da se bavim istraživanjima koja bi mogla da spoje više prirodnih nauka, pre svih fiziku i hemiju", kazao je David Koprivica po povratku iz Vijetnama.

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 11 sati 2 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 6 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 2 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...