David Koprivica (foto: Đorđe Đoković)
David Koprivica (foto: Đorđe Đoković)
30.07.2014, 10:18

Bronza za Davida Koprivicu

č: | fb:

Maturant Valjevske gimnazije David Koprivica osvojio je bronzanu medelju na 46. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana u Hanoju. Koprivica je bio u ekipi sa još trojicom srednjoškolaca koji su predstavljali Srbiju na Olimpijadi. Srebro je osvojio Aleksa Milosavljević, srednjoškolac iz Svilajnca, a bronzane medalje Marko Nešić iz Krupnja, Miloš Selaković iz Užica i David Koprivica iz Valjeva. Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteli su kasno sinoć, a novinari su mogli da ih prepoznaju po tradicionalnim vijetnamskim slamnatim šeširima. 

Ovim rezultatom na takmičenju u Vijetnamu David Koprivica je ponovio uspeh ostvaren na prošlogodišnjoj Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana u Moskvi.

Početkom juna, nakon osvajanja srebrne medalje na Olimpijadi hemičara Srbije najavljujući odlazak u Vijetnam, maturant Valjevske gimnazije je rekao da veruje da će, bar, ponoviti rezultat sa prošlogodišnje Olimpijade u Moskvi gde je osvojio bronzanu medalju.

Tokom četiri godine školovanja, takmičio se i ostvarivao najbolje rezultate iz matematike, fizike i hemije. Proglašen je za učenika generacije, kao i za najboljeg učenika škole, smera, razreda i odeljenja.

David Koprivica će od oktobra biti brucoš Hemijskog fakulteta u Beogradu. Školovanje, barem osnovne studije, namerava da nastavi u Srbiji, a kasnije zavisiće od toga kakve će šanse Srbija pružiti.

"U inostransvo možda odem na master ili doktorske studije, ali ima još dosta do toga. U budućnosti bih voleo bih da se bavim istraživanjima koja bi mogla da spoje više prirodnih nauka, pre svih fiziku i hemiju", kazao je David Koprivica po povratku iz Vijetnama.

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 3 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara