Festival duvan čvaraka (foto: Đorđe Đoković)
Festival duvan čvaraka (foto: Đorđe Đoković)
23.08.2018, 07:05

Čvarkijada stalna gradska manifestacija

č: | fb:

Festival duvan čvaraka, poznatiji kao "čvarkijada", uvršten je u stalne manifestacije od značaja za Valjevo, odlučili su odbornici Skupštine grada, a na inicijativu gradonačelnika.

 

Kako se navodi u obrazloženju, "gradonačelnik je podneo inicijativu da se normativno uredi način organizovanja, upravljanja i finansiranja manifestacije Festival duvan čvaraka i da se navedena manifestacija uvrsti u red stalnih manifestacija od značaja za grad Valjevo".

 

Da bi se čvarkijada našla "rame uz rame" sa 11 stalnih gradskih manifestacija, koje su finansirane iz budžeta, bilo je neophodno izmeniti Odluku po kojoj su samo manifestacije iz sporta i kulture bile "stalne". Odluka, pored manifestacija iz oblasti kulture i sporta, sada sadrži i manifestacije iz oblasti privrede i turizma.

 

Ove godine biće organizovan trinaesti po redu festival Duvan čvaraka posvećen promociji pripreme specijaliteta valjevskog kraja – duvan čvaraka.

 

Sudeći prema plakatu postavljenom na sajtu Turističke organizacije, ovogodišnja "čvarkijada" trajaće dva dana - 6. i 7. oktobra. Osim datuma održavanja festivala drugi detalji nisu objavljeni.

U planu javnih nabavki za 2018. godinu gradonačelnika Valjeva, planirano je da za "usluge za organizaciju koncerta, čvarkijada" bude izdvojeno 1,25 miliona dinara.

 

Festival duvan čvaraka se pridružio stalnim gradskim manifestacijama od kojih je osam iz sporta i tri iz kulture; Svetosavska atletska trka, Letnja basket liga, Memorijaln atrka "General Đukić", Novogodišnji turnir u malom fudbalu, Juniorski košarkaški turnir, Memorijalni šahovski turnir "Selimir Manojlović", Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremović Gužva", Olimpijske seoske igre, Valjevski Džez fest, Tešnjarske večeri i Abro fest.



Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 26 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 16 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara