Ulica Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2018, 09:45

Gradonačelnik tvrdi da jesu, a nisu raspisani tenderi

č: | fb:

Javna nabavka za izradu projekta izgradnja nove ulice od Ulice Mirka Obradovića do obilaznice još uvek nije raspisana, niti je u toku tender za projekat rekonstrukcije Gradskog trga.

 

Pre deset dana gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je, u emisiji na TV Studio B, izjavio da će početkom ove nedelje biti "raspisan tender za izradu projekta rekonstrukcije Ulice Mirka Obradovića", kao i da je "tender za projektovanje rekonstrukcije Gradskog trga u toku".

 

- Ulica Mirka Obradovića vodi pored samog keja reke Kolubare. Mi smo u vanredno brzom roku uspeli da rešimo imovinsko pravne odnose, uspeli da iselimo divlje stanare koji su se nalazili na putu saobraćajnice. Tender će već biti raspisan u ponedeljak ili utorak, i mi već krećemo faktički da napravimo još jednu paralelnu saobraćajnicu koja će rasteretiti Krađorđevu ulicu kao glavnu gradsku arteriju i duple trake koje su opterećene – izjavio je Gvozdenović 15. avgusta.

 

Dodao je da je premijerka Ana Brnabić podržala ideju da se gradi ta saobraćajnica.

- Kada je premijerka bila u poseti Valjevu, videla je našu ideju i mi smo joj objasnili da će ta ulica izaći na obilaznicu prema Užicu i ona je veoma zadovoljna bila tom idejom i podržala je, i rekla da to treba što pre da uradimo. Nije lako u Srbiji raščišćavati imovinsko-pravne odnose. Srbi uvek misle da nešto što je njihovo nema cenu, a vrednost koju ponudite smatraju da je malo ili mnogo zavisno od toga kako gledaju – rekao je gradonačelnik.

 

Gvozdenović je kao jednu od "najznačajnih stvari" najavio rekonstrukcij Gradskog trga, rekavši da za te radove "imamo odvojen novac".

 

- Tenderi za projekat rekonstrukcije su u toku, ali pošto je Gradski trg autorsko delo gospodina Lojanice, moramo sa njim naći zajednički jezik ukoliko bi nešto hteli da menjamo – objasnio je Slobodan Gvozdnović u emisiji na TV Studio B.

 

Prema planu javnih nabavki za 2018. godinu, za izradu projekta izgradnje nove ulice od Ulice Mirka Obradovića do obilaznice planirano je 2,5 miliona dinara, dok je za izradu projekta rekonstrukcje Gradskog trga u budžetu opredeljeno tri miliona dinara. Međutim do danas na portalu javnih nabavki nije objavljen nijedan od ta dva tendera.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 27 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara