Di fest Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Di fest Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
27.08.2018, 06:58

Treći "Di fest"...

č: | fb:

 

Manifestacija "Di fest", u organizaciji Plesnog kluba Studio M, održana je treću godinu za redom na Divčibarama i to po trećem, različitom, programskom konceptu.

 

Sve pod parolom podsticaja razvoja turizma na Divčibarama, i uz svesrdnu pomoć Grada, prve godine je "Di fest" održan kao sajam turizma, prošle godine kao slikarska kolonija, a ove godine je bio "zabavno-rekreativan izazov" sa koncertom Tijane Dapčević, koji je najavljivan kao glavni događaj.

 

Međutim, koncert je izostao bez ikakvog objašnjenja, tako da se "Di fest" sveo na nastup devojčica i devojaka iz plesnog kluba Studio M, mališana iz nekoliko vrtića, dece iz kreativne radionice Pinokio i članova Doma kulture Izvor, i oni su činili muzičko-zabavni program, koji je vodio glumac Branko Janković. Rekreativni "izazov" su činile igre bez granica za decu školskog uzrasta, članovi karate i rvačkog kluba.

Branko Janković

Branko Janković (Foto: Kolubarske.rs)

Di fest

Di fest (Foto: Kolubarske.rs)

Posetioci Di festu

Posetioci Di festu (Foto: Kolubarske.rs)

Program na "velikoj sceni", koji je pratilo oko 200 posetilaca na prostoru nekadašnjeg "Titovog gaja", počeo je oko podneva, a završio se u 15.30 časova, kada je završen i rekreativni deo manifestacije, mada je bilo najavljeno da će celokupan program Di festa - "Naše Divčibare" trajati do 19 časova.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Di fest 2018. - "Naše Divčibare" otvorio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je rekao da "se festival po treći put održava na Divčibarama, ali pošto nam vreme nije bilo naklonjeno, manifestacija nije održana 28. jula, kako je bilo planirano, nego je pomerena za danas". On je posetiocima poželeo dobru zabavu!

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Kolubarske.rs)

Ovogodišnji "Di fest" je podržala i Turistička organizacija Valjevo koja je na potezu od centra Divčibara do "Titovog gaja" organizovala vašar po već oprobanom receptu plasiranom za Tešnjarske večeri i Festival duvan čvaraka. Turistička organizacija je za 1000 dinara iznajmljivala tezge zanatlijama i preduzetnicima, koji su nudili svakovrsnu robu posetiocima Divčibara.

Tezge

Tezge (Foto: Kolubarske.rs)

 

Teuge TOV

Teuge TOV (Foto: Kolubarske.rs)

 

U okviru "Di festa", prema programu, trebao je da bude i turističko-avansturistički kamp "Zov prirode", u organizaciji Sportskog udruženja Varatonac. I taj projekat-kamp Grad sufinasira sa 145 hiljada dinara, a izabran je na drugom konkursu koji je okončan početkom avgusta.

 

U programu piše da će biti postvaljeni šatori, organizovana logorska vatra, biciklističke i pešačke ture... "Zov prirode" je trebalo da traje tri dana. Međutim, u podne na prostoru gde je organizovan "Di fest", od šatora i logorske vatre bio je jedino Odred izviđača "Ilija Birčanin".

Kamp

Kamp (Foto: Kolubarske.rs)

Poligom za Igre bez granica

Poligom za Igre bez granica (Foto: Kolubarske.rs)

 

Najbolje ocenjen, ali nije baš i najbolje prošao!

 

Iz gradske kase za manifestacija Di fest 2018. - "Naše Divčibare", izdvojeno je pola miliona dinara. Plesni klub Studio M je sa Di festom konkurisao kao projekat koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija grada Valjeva.

 

Komisija je projekat Di fest 2108. - "Naše Divčibare" ocenila kao najbolji i vrednovala ga sa 90 bodova, dok su, recimo, "Mountain music fest - MMF" ocenili sa 70 bodova, sufinansiran je sa 200 hiljada dinara, SPREG i "Malini u čast" sa 60 bodova, dobili po 100 hiljada dinara, a "Dani gljiva na valjevskim planinama", manifestacija koja traje 24 godine, ocenjena je sa 44,8 bodova i dobila je nula dinara.

Di fest

Di fest (Foto: Kolubarske.rs)

 

Sve u svemu, ovogodišnjem "Di festu", koji je ocenjen sa 90 bodova, koji je iz gradske kase dobio pola miliona dinara, čiji je generalni sponzor bio "Krušik", a prijatelji "Gorenje", "Gala", "Bosis", "Evropabus", kome je u pomoć pritekla i Turistička organizacija Valjevo, sve to nije bilo dovoljno da privuče više od 300-400 posetilaca koliko ih je bilo na prostoru "velike scene" i vašara.

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 12 sati 45 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 9 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...