Sanacija klizišta na putu Valjevo-Rajković (foto: Kolubarske.rs)
Sanacija klizišta na putu Valjevo-Rajković (foto: Kolubarske.rs)
24.09.2018, 07:01

"Putevi Srbije" sređuju saobraćajnice valjevskog kraja

č: | fb:

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza na deonici državnog puta Valjevo-Divčibare u dužini od 10 kilometara, koje finansira JP "Putevi Srbije".

 

Radovi obuhvataju jednu od najproblematičnijih deonica, deo puta koji prolazi kroz sela Paune i Klinci, a koji je već godinama prepun neravnina zbog toga što se nalazi na klizištu, što je u velikoj meri otežavalo saobraćaj i uticalo na bezbednost.

 

Takođe, u toku su radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije na državnom putu Brežđe–Divčibare u dužini od 2,2 kilometra sa izgradnjom javnog osvetljenja, kao i sanacija klizišta na deonici puta Valjevo (Sedlare) - Povlenska Kosa - Varda.

 

Radove na ovoj deonici, kao i ostale na teritoriji Valjeva a koje finansiraju "Putevi Srbije", izvdi PZP "Valjevo" i biće završeni do početka zimskog održavanja puteva, a to je do 15. novembra "ukoliko vremenski uslovi dozvole i ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti", rečeno je Kolubarskim.rs u JP "Putevi Srbije".

 

Valjevo-Brežđe

Valjevo-Brežđe (Foto: Kolubarske.rs)

Valjevo-Divčibare

Valjevo-Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

Pored ovih radova, JP "Putevi Srbije" finansiralo je rekonstrukciju Dušanove ulice, koja je deo državnog puta a koji prolazi kroz grad, otuda je asfaltiranje kolovoza, trotoara i ulična rasveta, bila obaveza ovog državnog preduzeća.

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Kolubarske.rs)

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Kolubarske.rs)

  

"U toku prošle godine i delom 2018. godine izvedeni su radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije, nosećeg i habajućeg sloja, nivelacija šahtova i slivnika i to: Dušanova ulica, od Ulice vladike Nikolaja do Pantićeve, Pantićeva ulica, od Dušanove do Radničke, Radnička ulica, od Pantićeve do Ulice Majora Ilića, zatim Majora Ilića, od Radničke do Parka Pećina, kao i Dušanova od Pantićeve do mosta na Jadru i od mosta na Jadru do Platana u ukupnoj dužini od dva kilometra", navodi JP "Putevi Srbije" uz napomenu da je ovo državno preduzeće nadležno za održavanje državnih puteva I i II reda, ali je u svom Programu poslovanja izdvojilo deo sredstava kao pomoć lokalnoj samoupravi pri sanaciji lokalnih puteva.

 

Među tim radovima kao pomoć lokalnoj samoupravi su radovi na lokalnom putu u Zabrdici, u dužini od oko 9,5 kilometara.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 23 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara