Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2018, 09:17

Krivična prijava protiv Jelene Kalat, v. d. direktora Vidraka

č: | fb:

Krivičnu prijavu protiv v. d. direktorke JKP "Vidrak" Jelene Kalat podneli su predsednik Udruženje boraca rata od 1990 godine Ljubomi Bradić i članovi tog udružebnja Božidar Petrović i Gojko Arsenović.

 

U krivičnoj prijavi, koju su podneli Višem javnom tužilaštvu 25. oktobra, borci navode da postoji osnovana sumnja da su Jelena Želimira Kalat i više ili jedno NN lice počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, falsifikata, neosnovanog bogaćenja, prevare... Oni navode da Kalat pored stana u Karađorđevoj ulici broj 59 u kojem živi, a što govori prekršajna prijava u kojoj su utvrđeni njeni podaci o mestu stanovanja, ima još jedan stan u Karađorđevoj ulici broj 19, što pokazuje A list.

 

"Jelena Želimira Kalat po svim pravilima i uslovima ne bi mogla da koristi stan socijalnog stanovanja, niti da ga dobije, jer je zaposlena kao direktor JKP Vidrak, a suprug joj radi u Domu zdravlja Valjevo, koliko je nama poznato, a u trenutku dobijanja socijalnih stanova, što je sumnja, koliko je nama poznato je bila zaposlena kao medicinska sestra u Domu zdravlja.

Ukoliko poseduje svoje stanove i zaposlena je, bila je dužna da vrati stanove koje je dobila na ime socijalnog stanovanja, a posebno treba ispitati okolnost kako je mogla dobiti stanove, a bila je zaposlena, pored ovoliko socijalnih slučajeva u Valjevu gde u porodici niko ne radi ili ima prosek zarade koji je možda bio uslov za dobijanje istih socijalnih stanova. Takođe da li izmiruje sve obaveze prema davaocu socijalnih stanova, a verovatno prema potpisanom ugovoru, a posebno proveriti ko je konkurisao u isto vreme kada i doseljena u Valjevo ili izbegla u Valjevo Kalat Želimira Jelena, proveriti rad kompletne Komisije koja joj je dodelila stanove i da li je imalo drugih kandidata koji su pre iste prijavljene trebalo da dobiju stanove", navode borci u tužbi.

 

Oni mole Višeg javnog tužioca da "pokrene sve zakonske radnje jer sve ove vesti u vezi Jelene Želimira Kalat doseljene iz Hrvatske su uznemirujuće za građane Valjeva, da neko ko poseduje stan može da dobije, što je sumnja, još dva stana iz oblasti socijalnog stanovanja".

 

 "Iz tih razloga molimo da sprovedete sve radnje kako bi se utvrdila prava istina, a u koliko postoje počinjena krivična dela da iste procesuirate i pokrenete predistražne radnje", navode borci u krivičnoj prijavi koju su podneli Višem javnom tužilaštvu.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 43 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...