Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
13.11.2018, 09:59

Lokalni front: "Ljudi lošeg pamćenja"

č: | fb:

Aktivisti Lokalnog fronta su se na konferenciji za novinare osvrnuli na nedavni "monolog" na "Vujić" televiziji zamenika predsednika Skupštine grada i predsednika radne grupe za praćenje javnih nabavki Mihaila Milutinovića.

 

Podsetili su da je sličnih "monolga" bilo i ranije, kao i na to da Milutinović još uvek nije, kao što je najavio, "potražio zaštitu na sudu zbog tvrdnji aktivista Lokalnog fronta".

  

- Već u samoj najavi za uvaženog gosta obavešteni smo da će radovi na saobraćajnicama u industrijskoj zoni i ulicama Vuka Karadžića i Mirka Obradovića biti realizovani u sledećoj godini. Gospodin Milutinović nam je objasnio da su loši vremenski uslovi uzrokovali zastoj u radu, tako da se radovi na ovim ulicama odlažu za sledeću godinu. Ne bi bilo nikakvo čudo da radovi budu odloženi zbog lošeg vremena. Čudo je što je samo minut kasnije gospodin Milutinović izjavio kako je, evo danas, završena eksproprijacija industrijske zone, da su izabrani projektanti za Ulicu Vuka Karadžića, da su "doneli odluku na Komisiji" da se raspiše tender i za projektovanje Ulice Mirka Obradovića…Dakle, da li su radovi na saobraćajnicama i dvema ulicama odloženi zbog nekakvih "enormnih padavina"? Nisu, samo minut kasnije Milutinoviću je izletelo da tek počinje postupak projektovanja za ove saobraćajnice. Sem ako enormne padavine nisu omele rad komisije koja "donosi odluke" o raspisivanju javnih nabavki – rekao je aktivista Lokalnog fronta Đorđe Petković.

 

On je dodao da izjava da su "doneli odluku na Komisiji", potvrđuje da Milutinović ima kratko pamćenje ili je u pitanju nešto drugo, s obzirom na to da je ne tako davno tvrdio da Komisija ne odlučuje.

 

- Pre nešto više od šest meseci, 5. aprila, na istoj televiziji isti čovek vatreno je tvrdio da komisija za praćenje javnih nabavki ništa "ne odlučuje", da ima samo konsultativni karakter i da ukazuje gradonačelniku na neke nelogičnosti i nepravilnosti. A na kraju slušamo ovog gospodina kako doslovce poručuje: "Mi kao komisija smo dali zeleno svetlo da se raspiše javna nabavka". Mislimo da je krajnje vreme da se izjasne šta ova komisija zaista radi, jer sve pomenuto navodi da ona odlučuje koje će se javne nabavke održati, a koje ne, o praćenju ni reči – rekao je Petković.

Đorđe Petković

Đorđe Petković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktiviste Lokalnog fronta raduje nedavna izjava Mihaila Milutinovića na "Vujić" televiziji da neće doći do rezervnog snabdevanja električnom energijom. Smatraju da takva izjava znači da gradski čelnici prate njihov rad i da su uvideli svoje greške na koje su aktivisti Loklanog fronta ukazali na konferenciji za novinare sredinom jula.

 

- Naime, tada je u nekim slučajevima 251 dan plaćano rezervno snabdevanje na određenim mernim mestima, a cena je do 60 posto bila veća od tržišne. Iako smo doprineli da ovaj put gradski čelnici svoj posao, barem u ovom segmentu, shvate ozbiljno, i dalje nam smeta što niko nije preuzeo odgovornost za ozbiljnu štetu koja je naneta budžetu to jest poreskim obveznicima Valjeva! Pominje Milutinović i HEP, a zanimljivo je da su gradski službenici izbegli da nam dostave ugovor sa HEP-om – naveo je aktivista Lokalnog fronta.

 

Đorđe Peković je podsetio i na to da je u svom nastupu 5. aprila na "Vujić" televiziji, Milutinović dao još nekoliko krupnih izjava: da će zbog tvrdnji Lokalnog fronta potražiti zaštitu od suda, da je tri meseca pre toga gradonačelnik sprečio jednu pljačkašku eksproprijaciju od nekoliko stotina hiljada evra, da su u javnim nabavkama postojali nekakvi ekskluzivci.

 

"Kao što znamo, sve ove ozbiljne tvrdnje ostale su na praznoj priči", zaključio je Đorđe Petković na konferenciji za novinare koju je počeo jendom pričom iz 17. veka.

 

- Godine 1683. u Engleskoj grupa zaverenika smerala je da ubije kralja Čarlsa Drugog i njegovog brata Džemsa, vojvodu od Jorka, naslednika prestola. Da nas neko ne bi pogrešno shvatio, ovo je samo uvod u izjavu jednog od učesnika neuspele zavere, Eldžernona Sidnija. Mister Sidni je svoj neuspeh platio glavom, ali je iza njega u istoriji ostala izjava koja je, čini nam se, i  dan-danas veoma aktuelna "Lažovi treba da imaju dobro pamćenje".

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 dan 14 sati

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara