Aktivisti Lokalnig fronta predaju potpise (foto: Đorđe Đoković)
Aktivisti Lokalnig fronta predaju potpise (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2018, 16:29

1574 potpisa potvrđuje da je aerozagađenje veliki problem

č: | fb:

Udruženje građana Lokalni front Va i nekoliko grupa građana danas su na pisarnicu Gradske uprave predali 1574 potpisa građana koji su podržali inicijativu da se organizuje javna rasprava.

 

"Analiza izvršavanja obaveza nadelžnih službi grada Valjeva koje su propisane Zakonom o zaštiti životne sredine, zatim Planom kvaliteta vazduha 2016-2021. i Planom zaštite životne sredine Valjeva 2016-2025", pitanje je o kojem se zahteva javna rasprava.

Aktivisti lokalnog fronta Va

Aktivisti lokalnog fronta Va (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktivista Lokalnog fronta Ivan Milovanović podseća da su se krajem prošle nedelje grupe građana i Lokalni front zajedno okupili i organizovali prikupljanje potpisa kako bi Skupština grada zakazala javnu raspravu.

 

"Na platou ispred zgrade Gradske uprave tokom prethodna četiri radna dana su sakupljani potpisi. I pored niskih temperatura, praćenih jakim vetrom, građani su ovu inicijativu podržali u ogromnom broju. I to tačno 1574 njih! Poručujemo gradskim službenicima da budu jako oprezni i da uvaže zahteve građana Valjeva i što hitnije organizuju javnu raspravu koja će se baviti i ovom, po nama ključnom temom, koja će biti njen oslonac. Sama činjenica da je skupljeno 1574 potpisa građana ukazuje na to da je problem zaista veliki i da zahteva hitnu reakciju", rekao je Milovanović.

Ivan Milovanović i Radica Munjić

Ivan Milovanović i Radica Munjić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktivistkinja Lokalnog fronta Va Radica Munjić se u ime inicijatora akcije zahvalila sugrađanima jer su pokazali izuzetno visok nivo odgovornosti i svesti o tome u kakvom je stanju životna sredina grada Valjeva.

 

"Podsećam vas da se ovi potpisi predaju u toku Nedelje ljudskih prava, a jedno od osnovnih ljudskih prava jeste pravo na zdravu životnu sredinu i čist vazduh", poručila je Munjić.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 9 sati 41 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 9 sati 42 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 3 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...