Registracija Prijava preko FB
Radoica Rstić (foto: Đorđe Đoković)
Radoica Rstić (foto: Đorđe Đoković)
27.12.2018, 13:47

Novi šef odborničke grupe SNS je Radoica Rstić

č: | fb:

Odborničku grupu Srpske napredne stranke u Skupštini grada od sada će predvoditi Radoica Rstić. On je na mesto predsednika odborničke grupe SNS zamenio Viktora Mićića, koji je sa ove funkcije smenjen po volji predsednika valjevskih naprednjaka Slobodana Gvozdenovića, gradonačelnika Valjeva.

 

On nije obrazložio smenu Mićića, koji je na toj funkciji bio nešto malo više od godinu dana. Gvozdenović je sinoć na sastanku odborničke grupe SNS saopštio da "menja šefa odborničke grupe" uz pitanje "da li je neko protiv". Pošto niko nije bio protiv, zaključio je da je novi šef odborničke grupe naprednjaka u valjevskom parlamentu Radoica Rstić, što je saopšteno na današnjoj sednici Skupštine grada.

 

Radioca Rstić je do 2012. godine bio član Pokrta snaga Srbije, koji je bio u koalciji sa SNS na opštim izborima (parlamentarnim, pokrajinskim, loklanim i predsedničkim) u maju 2012. godine. Rstić je napustio Karićevu stranku i prešao u Srpsku naprednu stranku (SNS) koja je u Valjevu, zajedno sa Socijalističkom partijom i još pet stranaka, nakon izbora 2012. godine bila vladajuća. Tada je Radoica Rstić bio jedan od pomoćnika gradonačelnika Stanka Terzića. Ostavku na funkciju je podneo u martu 2014. godine jer naprednjaci više nisu bili deo vladajuće koalicije. 

 

Ovo je druga smena za nešto malo više od godinu dana na čelu odborničke grupe SNS. U oktobru prošle godine smenjena je dr Zorica Jocić, koja je šef odborničke grupe naprednjaka u lokalnom parlamentu bila od 2012. godine. Ona je smenjena zbog toga što je, kako je tada rekao Slobodan Gvozdenović, "dozvolila disonantne tonove u Skupštini grada". 

 

U Skupštini grada Valjeva od danas i nedavno osnovana Stranka moderne Srbije

 

Nezavisni odbornici u valjevskom parlamentu Snežana Đekić Spajić i Rafailo Mitrović, koji su bili na listi "Dosta je bilo", a po napuštanju te stranke u aprilu ove godine zadržali odbornički mandat i delovali samostalno, sada su članovi nedavno osnovane i registrovane Stranke moderne Srbije.

 

Stranka moderne Srbije, nastala ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza, zvanično je registrovana u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave 14. decembra.

Aktuelno

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Na Desankinom vencu Pre 12 sati 31 minuta

"Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" po sedmi put

Građanski protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" večeras, po sedmi put, na Desankinom vencu od 18 časova. Do slobode se može doći samo promenom. Zamena je samo kratkotrajan predah za sve...  · 3 komentara