Milan Marković (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Milan Marković (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
27.12.2018, 16:38

Milan Marković nije više odbornik naprednjaka

č: | fb:

Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić je na početku današnje sednice pročitao obaveštenje da dr Milan Marković nije više odbornik Srpske napredne stranke (SNS).

  

Ovo je usledilo nakon što je poslednjeg dana novembra Izvršni odbor Srpske napredne stranke odlučio da dr Milana Mitu Markovića, odbornika u Skupštini grada, isključi iz stranke.

 

- Rešenje o isključenju Markovića iz stranke stiglo je juče u Gradski odbor SNS, a ovih dana "preporučeno će stići i na njegovu adresu", obavestio je odborničku grupu predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović na jučerašnjem sastanku – navodi izvor Kolubarskih.rs.

 

U kratkoj izjavi za Kolubarske.rs dr Milan Marković kaže da rešenje nije dobio, a što se tiče odborničkog mandata još uvek nije odlučio da li će ostati u Skupštini grada kao nezavisni odbornik ili će mandat vratiti Srpskoj naprednoj stranci.

 

- Odluku ću doneti kada sagledam sve opcije, ali pre svega nakon odluke o mom daljem učešću u politici, a za to je potrebno vreme i dosta razgovora sa ljudima koji su bitni za donošenje moje odluke. Sačekajmo da prođu ovi lepi praznici, da uživamo u njima sa svojim porodicama i prijateljima – rekao je Milan Marković poželevši sugrađanima srećne praznike.

 

Podsećam, na sednici Izvršnog odbora, koja je 30. novembra održana u Čačku, predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović, koji je i gradonačelnik Valjeva, predložio je bez obrazloženja da se Marković isključi iz stranke, što je IO SNS jednoglasno prihvatio. 

 

Marković je u svojim dosadašnjim govorima za skupštinskom govornicom uglavnom ukazivao na nenamensko trošenje budžetskih sredstava i na korupciju, ali i da se malo ulaže u razvoj grada i bolje uslove života građana. On je argumentovano tvrdio da su mnogi projekti ostali nerealizovani, a novac koji je država opredelila za Valjevo ostao neutrošen upravo zbog tromosti i nezainteresovanosti gradske vlasti. Marković je često u Skupštini govorio da "gradsko rukovodstvo ne sprovodi politiku predsednika Aleksandra Vučića, koji je lokomotiva i vuče napred, a valjevska vlast zakačen vagon sa podignutom kočnicom".

 

U izjavi za Kolubarske.rs, pre mesec dana, odgovarajući na primedbe partijskih kolega, što je bio argument za njegovo isključenje iz stranke, da je o tome trebalo da priča u stranci a ne u Skupštini, Marković je objasnio da ga predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović više od godinu dana nije zvao na sastanke Gradskog odbora.

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 18 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 18 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...