Organizovano put Beograda na doček Putina (foto: Đorđe Đoković)
Organizovano put Beograda na doček Putina (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2019, 14:03

Na doček Putina otišlo 14 autobusa pristalica SNS

č: | fb:

Danas je iz Valjeva put Beograda na doček predsednika Rusije Vladimira Putina otišlo 14 autobusa u organizaciji SNS, dok su socijalisti za svoje čalnove obezbedili jedan autobus. 

SPS organizovano put Beograda na doček Putina

SPS organizovano put Beograda na doček Putina (Foto: Đorđe Đoković)

 

Izvor Kolubarskih.rs iz Srpske napredne stranke kaže da je Valjevo ispunilo kvotu od 700 ljudi koliko je trebalo da "obezbedi za odlazak u Beograd na doček Putina". Dodaje da su iz Valjeva "mogla da odu bar još dva autobusa, s obzirom na to da su pozivari bili baš aktivni".

Organizovano put Beograda na doček Putina

Organizovano put Beograda na doček Putina (Foto: Đorđe Đoković)

Danas nešto pre 13 časova bila je velika gužva na parkingu kod NIS-ove pumpe, odakle se organizovano krenulo put Beograda. Predsednik valjevskih naprednjaka i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović se izvinio svima za koje nije bilo mesta u jednom od 14 autobusa, objašnjavajući da "nema više slobodnih autobusa".

Organizovano put Beograda na doček Putina

Organizovano put Beograda na doček Putina (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs svi mesni odbori SNS-a dobili su kvote koje su morali da ispune, a kvote su bile i za javna preduzeća i ustanove. Na spiskovima onih koji su morali da putuju u Beograd nalaze se pre svega lica koja su zaposlena na privremenim i povremenim poslovima u lokalnoj upravi i javnim preduzećima.

 

Poziv za odlazak u Beograd u organizaciji valjevskih naprednjaka upućivan je telefonom, putem SMS i Vibera. Pre nekoliko dana društvene mreže bile su preplavljene jednom porukom u kojoj, osim što se član SNS-a poziva da "ide u četvrtak u Beograd na doček predsednika Rusije Petina", pozivar naglašava da je "obavezno da se ide, biće kažnjavanja". A kažnjavaće lično gradonačelnik!

Organizovano put Beograda na doček Putina

Organizovano put Beograda na doček Putina (Foto: Đorđe Đoković)

 

Beogradski mediji prenose da predstavnici Srpske napredne stranke pozivaju pristalice putem društvenih mreža da dočekaju Putina i "šetaju za pristojnu i normalnu Srbiju koja ume da ceni prijatelje".

 

Predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić zajedno će posle 18 časova obići Hram svetog Save gde je najavljen i skup podrške povodom posete ruskog predsednika Srbiji. Predsednika Putina će ispred Hrama Svetog Save dočekati građani kako bi ga pozdravili, pišu beogradski mediji.

 

Izvor Kolubarskih.rs koji je otputovao u Beograd, kaže da je plan da se nakon dolaska u prestonicu prošetaju zajedno sa kolegama iz drugih gradova, koji su takođe organizovano doputovali u Beograd, kako bi "pokazali koliko nas ima".

 

Dodaje da će, prema "ranije utvrđenom rasporedu, Valjevci biti locirani u Nemanjinoj ulici, blizu raskrsnice sa Knez Miloševom ulicom".

Organizovano put Beograda na doček Putina

Organizovano put Beograda na doček Putina (Foto: Đorđe Đoković)

Danas samo do podneva

 

Jedan od šaltera u Gradskoj upravi danas je radio samo do podneva. Već sutra radno vreme će biti uobičajeno, rečeno je Kolubarskim.rs. Saznajemo da je to šalter "privremenih i povremenih poslova" gde se "plaćaju računi".

Danas do 12

Danas do 12 (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 51 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 40 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.