Lokacija buduće privredne zone (foto: Đorđe Đoković)
Lokacija buduće privredne zone (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2019, 10:11

Ponovo saobraćajnica u privrednoj zoni, Ulica Vuka Karadžića...

č: | fb:

Sudeći prema prvom Planu javnih nabavki za 2019. godinu, najviše novca biće utrošeno za izgradnju saobraćajnice kroz privrednu zonu i rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića za koje je planirano po 50 miliona dinara.

 

Podsećanja radi, ove dve investicije bile su planirane i prošle godine, s tim što je lane za saobraćajnicu kroz privredni zonu bilo planirano 52 miliona dinara.

 

Od radova koji su takođe bili planirani prošle godine, a nisu realizovani tako da su se našli i u Planu javnih nabavki za 2019. godinu, su izgradnja Ulice Mirka Obradovića za koju je ove godine opredeljeno 41 milion dinara ili duplo manje novca nego lane, izgradnja biciklističke staze u Ulici vladike Nikolaja od Ulice Mirka Obradovića do obilaznice za koju je ove godine planirano je osam miliona ili 3,5 miliona dinara manje nego prošle godine. Zatim, izgradnja fekalne kanalizacije na Divčibarama, javnog toaleta u parku preko puta Centra za kulturu i igrališta za basket i dečjeg igrališta u Ulici Jakova Nenadovića.

 

Ove godine u planu je izgradnja kanalizacione mreže u romskom naselju Bair, što bi trebalo da košta oko 27 miliona dinara i izgradnja dečjih igrališta u stambenim naseljima za koje je planirano deset miliona dinara.

 

Sudeći prema prvom Planu javnih nabavki još uvek nisu završeni radovi i ulaganja u novu školu u Brđanima. Po dva miliona dinara biće uloženo u pešačku stazu sa osvetljenjem nove škole i za izradu elektro instalacija u OŠ "Milovan Glišić".

 

Procenjena vrednost javnih nabavki je oko 636,7 miliona dinara

 

Prema prvom Plan javnih nabavki za 2019. godinu, procenjena vrednost javnih nabavki je 636.777.261 dinara. Za dobra (18) je planirano 120.441.056; za usluge (51) je planirano 224.507.871 dinara; za radove (28) je planirano 290.828.334 dinara.

 

Najviše novca, pored saobraćajnice kroz privrednu zonu i  Ulicu Vuka Karadžića, koje će ukupno koštati sto miliona dinara, biće izdvojeno za zimsko održavanje ulica i puteva i to 43 miliona dinara, za izgradnju Ulice Mirka Obradovića planiran je 41 milion, u investiciono održavanje puteva biće utrošeno 35 miliona, za redovno održavanje makadamskih puteva planirano je 30 miliona...

 

Od dobara koje Gradska uprava planira da nabavi u ovoj godini najviše novca 20,4 miliona dinara biće izdvojeno za kupovinu softvera, za nabavku i disitribuciju obroka za narodnu kuhinju je planirano 11,7miliona dinara, dok će za benzin biti utrošeno 8,5 miliona dinara. Prema Planu za računarsku opremu opredeljeno je 7,7 miliona, za urbani mobilijar šest miliona, a za protivgradne rakete tri miliona dinara. I u ovoj godini planirana je kupovina automobila koji će koštati oko pet miliona dinara.

 

Što se tiče planiranih sluga za ovu godinu, pored izrade nekoliko projekata, tu su i usluge košenja trave koje će koštati šest miliona dinara, usluge obezbeđenja i čišćenja za koje će biti izdvojeno po pet miliona dinara.

 

Upravo su usluge obezbeđenja i čišćenja prve dve javne nabavke koje su raspisane u ovoj godini.

 

Plan javnih nabavki će do kraja godine pretrpeti brojne izmene, a nešto od planiranog verovatno, kao i prošle godine, neće biti ostvareno. Prošle godine Plan javnih nabavki je pretrpeo 17 izmena! Poslednja je bila pet dana pred kraj 2018. godine.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 3 sati 51 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 5 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara