Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
19.02.2019, 08:45

Tužilaštvo dostavilo Sudu dopunjenu optužnicu

č: | fb:

Više javno tužilaštvo u Valjevu dostavilo je Višem sudu u Valjevu novu dopunjenu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs.

 

"Dopunjena optužnica sada ima 76 stranica i sadrži obrazloženje do najsitnijih detalja", rekao je izvor Kolubarskih.rs.

 

Prvu optužnicu, koja je imala 53 stranice i koja je pisana skoro tri meseca, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu vratilo je "ekspresno" Višem javnom tužilaštvu na dopunu.

 

Odluka o dopuni istrage doneta je 17. jula prošle godine prilikom ispitivanja navedene optužnice Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, a nakon izvršenog uvida u spise predmeta i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli branioci okrivljenih.

 

Tada je, prema saznanjima Kolubarskih.rs, Veće od Tužilaštva, između ostalog, tražilo da dostavi dokumentaciju za koju smatra da nedostaje u optužnici, a radi se, kako je naveo naš zvor o "dokumentima koja su fizički uništena".

 

Podsećam, Više javno tužilaštvo je početkom juna prošle godine ili skoro godinu dana nakon hapšenja podiglo optužnicu protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja. Tokom istrage saslušano je 46 svedoka, veštačeno više od 40 računara i USB uređaja, kao i obimna dokumentacija. 

 

Sudski proces protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba počeće kada Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu, kojim predsedava predsednica Višeg suda Biljana Savić, potvrdi optužnicu protiv njih, i tada će biti poznato ko će biti sudija.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 59 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 59 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...