Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2019, 11:13

Predloženi kandidati za godišnju nagradu Grada

č: | fb:

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Valjeva, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici 1. marta na sednici Skupštine grada.

 

Od prispelih predloga, za većinu oblasti bio je samo po jedan dok predloga za urbanizma nije bilo, komisija je odlučila da za postignute rezultate u privredi godišnju nagradu Valjeva dobije kompanija "Bosis", u poljoprivredi se istakao Dragoljub Dragojlović, dok je za oblast obrazovanje predložena OŠ "Andra Savčić".

 

Stefan Ž. Mitrović je predložen za nagradu u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata, u oblasti nauke i inovacije dr Dušan Ružičić, za zdravstvo je predložen dr Nebojša Stojaković, za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada sveštenik Milinko Jović, za zaštitu životne sredine predložena je dr Branka Miholjčić, dok bi za oblast umetnost i kultura nagradu trebalo da dobije Ljiljana Isidorović.

 

Za oblast humanosti predloženo je udruženje "Rodi se na lepom mestu"vi njen predsednik dr Nenad Dimitrijević. Komisija je predložila da godišnja nagrada za oblast informisanje pripadne Jovanu Stojiću, za očuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja predložen je KUD "Đerdan", a za sport Maša Cvetković.

 

Gradska komisija je predložila da specijalnu nagradu za životno delo dobije dr Miša Srećković, dok će nagrada za afirmaciju Grada pripasti Društvu istraživača "Vladimir Mandić Manda".

 

Predsednik Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva je dr Ljubomir Pavić, koji je na mestu predsednika zamenio dr Zorana Živkovića aktuelnog zamenika gradonačelnika. Pored predsednika i odbornice Gorice Selaković, koja je bila zamenica i prethodnom predsedniku, u Komisiji su još Viktor Mićić, odbornik, Vigor Majić, direktor IS Petnica, Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole, dr Zoran Jokić, dr Željka Marić, profesor fizičkog vaspitanja u penziji Milan Korać i Đorđe Jovančić, zaposlen u Gradskoj upravi.

 

Od ove godine članovi Komisije za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva su advokati Miloš Cvejić i Saša Drajić, koji su zamenili dr Sašu Žunjića i profesora VIPOS-a dr Slobodana Nenadovića.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 59 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara