Skupština grada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
01.03.2019, 07:47

Sednica Skupštine sa 52 tačke, bez odbornika DS

č: | fb:

Pred odbornicima Skupštine grada danas će se naći 52 tačke dnevnog reda, među kojima su programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2019. godinu.

 

Odbornici opozicije kažu da nije dobro to što su programi rada preduzeća i ustanova na jednoj sednici. "To je neozbiljno, neodgovorno i govori o površnosti ove vlasti", smatraju oni tvrdeći da su material dobili samo par dana pred zasedanje, otuda je nemoguće sve programe pročitati i pripremiti se za diskusiju.

 

Prema ranijoj najavi sednici neće prisustvivati odbornici opozicione Demokratske stranke.

 

Oni su na konferfenciji za novinare saopštili da ubuduće neće prisustvovati sednicama Skupštine grada niti će učestvovati u radu skupštinskih komisija u kojima su imali svoje predstavnike. Predsednik valjevskih demokrata Slobodan Pavlović kaže da je takav stav zauzet na osnovu odluke Saveza za Srbiju čiji je DS član.

 

"Odluku prihvatamo sa zadovoljstvom. Besmisleno je da, dok je narod na ulici, mi zasedamo. Srbijom vlada medijski mrak, nema medijske slobode, u ovom trenutku nema ni mogućnosti održavanja fer i poštenih izbora, videli ste i sami šta se desilo u Lučanima. Sve su to stvari koje obesmišljavaju rad Skupštine i naša odluka je da je napustimo, i ova odluka stupa na snagu već od naredne sednice", rekao je na konferenciji za novinare Slobodan Pavlović.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 28 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 5 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara