Grb Grada (foto: Đorđe Đoković)
Grb Grada (foto: Đorđe Đoković)
13.03.2019, 09:54

Poklon za Dan grada koncert Merime Njegomir

č: | fb:

U okviru programa obeležavanja Dana grada Valjeva 20. marta, gradsko rukovodstvo svojim sugrađanima poklanja koncert Merime Njegomir. Koncert će biti održan 19. marta od 20 časova u Centru za kulturu, a preuzimanje ulaznica je na blagajni Centra na dan koncerta.

 

Centralni događaj proslave Dana grada je svečana akademija sa dodelom nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima, koja će se održati u podne 20. marta u Centru za kulturu.

 

Proslava Dana grada Valjeva počinje 18. marta projekcijom filma "Krimski most" u Bioskoopu 85 i premijerom pozorišne predstave "Mihailo-Zmaj od Valjeva", a završava se u sredu 27. marta na Svetski dan pozorišta kada će Gradsko pozoriše Abrašević odigrati predstavu "Kokoška" na sceni Centra za kulturu u 20 časova.

 

U utorak 19. marta, u isto vreme kada i poklon koncert, od 20 časova u gradskoj biblioteci biće predstavljena knjiga "Zabluda Svetog Sebastijana", Vladimira Tabaševića, dobitnika NIN-ove nagrade.

 

Na Dan grada, pored Svečane akademije, biće otvorena izložba "Jerinin grad Brangović-Grad pre trga" u Narodnom muzeju u 19 časova.

 

Otvaranje izložbe fotografija "Za srpsku vojsku-jedna zaboravljena priča" iz knjige istoričarke dr Mile Mihajlović je 21. marta u 19 časova u holu Centra za kulturu.

 

U ponedeljak, 25. marta poklon projekcija filma "Tri karte za Holivud" u Bioskopu 85, dok će izložba dečjih radova biti otvorena 26. marta u 18 časova u IUS "Radovan Trnavac Mića".

 

I ove godine za Dan grada Valjeva biće organizovan tradicionalni Juniorski košarkaško turnir Valjevo 2019. Na turniru, koji se igra u hali sportova od 22. do 24. marta, učestvuju beogradski klubovi Partizan, Crvena zvezda i Mega Bemaks, zagrebačka Cibona, ljubljanska Olimpija, Budućnost iz Podgorice, Lokomotiva iz ruskokog grada Kubanj i valjevski košarkaški klub U17HOPES.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 48 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.