Mašine na gradilištu između Lajkovca i Lazarevca (foto: Aleksandar Ranković)
Mašine na gradilištu između Lajkovca i Lazarevca (foto: Aleksandar Ranković)
06.08.2014, 17:06

Beovoz kreće 1. septembra

č: | fb:

Na deonici Barske pruge između Lajkovca i Lazarevca danas su, posle nekoliko odlaganja, počeli građevisnki radovi, koje je na tenderu dobio konzorcijum sa beogradskim „Milenijumom“ na čelu. Koštaće 51 milion dinara, a treba da budu gotovi za 15 radnih dana, pa se očekuje da bi Beovoz od Valjeva do Beograda mogao najkasnije da krene 1. septembra. Taj voz trenutno saobraća od Beograda do Lazarevca.

Deonica Lajkovac – Lazarevac duga je preko 1,4 kilometra, treba uraditi i jedan propust. Neophodne pripremne radove još 11. jula okončali su valjevski železničari iz ovdašnje Sekcije ZOP-a i na taj način uštedeli 12 miliona dinara. Ugovor sa izvođačima potpisan je tek juče u Beogradu. Razlog je, prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, obaranje tendera za nabavku šljunka.

Miodrag Matić iz Železnica Srbije sa predstavnicima izvođača radova

Miodrag Matić iz Železnica Srbije sa predstavnicima izvođača radova (Foto: Aleksandar Ranković)

Nedavno smenjeni Dragoljub Simonović, generalni direktor JP Železnice Srbije, obećao je 20. maja u Valjevu kako će za „mesec, mesec i po dana“ pruga Beograd – Bar biti osposobljena za saobraćaj. Od toga nije bilo ništa, a još se ne zna kada će početi radovi na sanaciji nekoliko odrona i klizišta u klisuri reke Gradac, između Valjeva i stajališta Lastra.

Projekti CIP-a su na reviziji, neophodni radovi su vrlo komplikovani i zbog toga što građevinska mehanizacija u Gradcu mora da pređe sa desne na levu obalu reke, postavlja se i pitanje ekološke zaštite tog jedinstvenog prirodnog dobra, kojim upravlja EKOD „Gradac“. Oni, koji smtarjau da saobraćaja na pruzi Beograd – Bar, zbog problema između Valjeva i Lastre, neće biti u 2014. lako bi mogli da budu u pravu.

Saobraćaj između Beograda i Bara sada se odvija obilazno, preko Mladenovca, Lapova, Stalaća, Požege i Užica, ka Prijepoljui, Bijelom Polju, Podgorici i Baru.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 15 sati 51 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 19 sati 47 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara