Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
02.04.2019, 07:02

Gvozdenović ocenjen negativno, SNS i Vučić pozitivno

č: | fb:

Građani Valjeva nisu zadovoljni radom gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, dok su Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić ocenjeni "uglavnom pozitivno", pokazuju rezultati istraživanja jedne beogradske marketinške agencije.

 

Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, u istraživanju, koje je naručila Srpska napredne stranka, anketirano je 1200 građana sa teritorije grada Valjeva, uključujući i sela. Cilj ovog istraživanja je bio da se proveri rejting SNS, predsednika Aleksandra Vučića, gradonačelnika Slobodana Gvozdnovića, kao i nekih pojedinaca iz SNS-a, ali i onih koji su iz drugih partija i udruženja.

 

Rezultati istraživanja nisu publikovani, oni su za "internu upotrebu naručioca", a prema nezvaničnim saznanjima, lista Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje, koja je dobila najviše glasova na lokalnim izborima u Valjevu 2016. godine kao i predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić uživaju poverenje Valjevaca koji su ih ocenili trojkom i četvorkom, "uglavnom pozitivno".

 

Za razliku od stranke i predsednika, prosečna ocena za gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića je dvojka ili "uglavnom negativno". Većina anketiranih je na pitanja da li ga znate i kojoj partiji pripada, odgovorila potvrdno, dok su na pitanje koju ocenu zavređuje od 1 do 5, ili odgovora "ne znam", najbrojniji bili odgovori "uglavnom negativno" ili ocena 2. Bilo je dosta odgovora "apsolutno negativno" ili 1 i nešto manje odgovora "niti negativno, niti pozitivno" ili ocena tri.

 

Da valjevski gradonačelnik Slobodan Gvozdenović "ne stoji baš najbolje u Valjevu", potvrdili su potpredsednik SNS Milenko Jovanov i potpredsednik IO SNS Branko Malović, koji su pre 15-ak dana na sastanku sa valjevskim naprednjacima rekli da "Gradski odbor SNS dobro funkcioniše, ali građani nisu pokazali pozitivno mišljenje prema radu gradske vlasti", na čijem je čelu Slobodan Gvozdenović.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs iz SNS kaže da "i pored takvog mišljenja građana i evidentno loših rezultata, vrh SNS ne namerava da menja gradonačelnika Valjeva, nego pokušava da Gvozdenoviću 'podigne rejting', što im za sada ne polazi za rukom".

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović nije želeo da govori o rezultatima istraživanja koje je naručila Srpska napredna stranka. On je izbegao da konkretno odgovori na pitanje Kolubarskih.rs kojom ocenom su građani vrednovali njegov rad, prisetivši se pritom svojih ocena sa fakulteta.

 

"Znate, moji profesori su mene ocenili i na Medicinskom fakultetu i na specijalističkom ispitu sa odličnim ocenama. I sada o tome mogu da govorim, a što se tiče ocena sa istraživanja, morate zvati one koji su istraživanje pravili i njih pitati", glasio je Gvozdenovićev odgovor.

 

Na pitanje šta je, na sastanku sa valjevskim naprednjacima, Milenko Jovanov rekao na temu istraživanja i rejtinga, Gvozdenović kaže da je funkcioner SNS izrazio zadovoljstvo rekavši da je "Gradski odbor SNS u Valjevu jedan od najboljih odbora u Srbiji". Međutim, prema rečima Gvozdenovića, Jovanov je u Valjevu najmanje pričao o valjevskom odboru.

 

"Gospodin Jovanov je imao jedan širi osvrt na društveno-političku situaciju, ne samo u Srbiji nego i u zemljama Evropske unije, i na sve ono što nas u budućnosti čeka kada je približavanje EU u pitanju", rekao je Gvozdenović.

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs na spisku onih o čijoj su se prepoznatljivosti i radu izjašnjavali građani su, pored gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, bili narodni poslanik Mihailo Jokić, nekadašnji odbornik Milan Marković, načelnica Školske uprave Zorica Jocić, direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac, direktor Predškolske ustanove Zlatomir Marković... Svi oni su dobili bolje ocene od prvog čoveka Valjeva.

 

Pored ovih članova SNS, na spisku su bili socijalisti Đorđe Milićević i Dragan Jeremić, predsednik valjevskih demokrata Slobodan Pavlović i aktivista Lokalnog fronta Va Ljubomir Radović.

 

Pored toga što su se građani izjašnjavali o lideru narednjaka i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ocenjivali su i rad lidera socijalista i prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, premijerke Ane Brnabić...

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 17 sati 7 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 56 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.