Vodoskok u Novom Naselju (foto: Kolubarske.rs)
Vodoskok u Novom Naselju (foto: Kolubarske.rs)
09.04.2019, 12:38

"Vodoskok" u Novom Naselju

č: | fb:

Pažnju vozača i pešaka, koji su prolazili duplim trakama u Novom Naselju danas oko jedan čas iza podneva, privukao je "vodoskok" koji je bio visok preko metar. U Ulici Bore Atanackovića, odmah ispod mosta u Novom Naselju, iz šahte je izvirala voda, i to čista, a raskrsnica je bila poplavljena.

 

Voda je, kažu žitelji, "nekontrolisano izvirala i oticala više od jednog sata". Zabrinuti su što tolika čista voda odlazi u nepovrat i što nije reagovala ekipa vodovoda.

 

Iz gradskog vodovoda poručuju da nema razloga za zabrinutost, da je voda "kontrolisano" ispuštena iz sistema, kako bi popravili kvar u Ulici Branislava Markovića.

Vodoskok u Novom Naselju

Vodoskok u Novom Naselju (Foto: Kolubarske.rs)

Direktor JKP Vodovod Đorđe Milanvić objašnjava da se trenutno radi rekonstrukcija vodovodne mreže i zamena  priključaka u Ulici Bransilava Markovića u Novom Naselju, gde je za vreme radova došlo do pucanje stare azbestne cevi.

 

"Da bismo cev zamenili neophodno je iz sistema ispustiti vodu, a to činimo preko podzemnih hidranata, kojih ima i u drugim delovima grada", kaže Milanović i podseća da je slična situacija bila pre nekog vremena u Hajduk Veljkovoj ulici, kod "parnjače", gde je takođe zbog pucanja vodovodne cevi, preko podzemnog hidranta, ispuštena voda iz sistema. I tada je to izgledalo kao vodoskok i "nekontrolisano oticanje pijaće vode".

Aktuelno

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara

SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
Na obeležavanje godišnjice "Oluje" 4.08.2022

Valjevski naprednjaci otputovali u Novi Sad

Valjevski naprednjaci organizovano otputovali u Novi Sad na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja". Zbog odlaska u Novi Sad gradonačelnik Valjeva neće otvoriti...  · 19 komentara