Registracija Prijava preko FB
Vodoskok u Novom Naselju (foto: Kolubarske.rs)
Vodoskok u Novom Naselju (foto: Kolubarske.rs)
09.04.2019, 12:38

"Vodoskok" u Novom Naselju

č: | fb:

Pažnju vozača i pešaka, koji su prolazili duplim trakama u Novom Naselju danas oko jedan čas iza podneva, privukao je "vodoskok" koji je bio visok preko metar. U Ulici Bore Atanackovića, odmah ispod mosta u Novom Naselju, iz šahte je izvirala voda, i to čista, a raskrsnica je bila poplavljena.

 

Voda je, kažu žitelji, "nekontrolisano izvirala i oticala više od jednog sata". Zabrinuti su što tolika čista voda odlazi u nepovrat i što nije reagovala ekipa vodovoda.

 

Iz gradskog vodovoda poručuju da nema razloga za zabrinutost, da je voda "kontrolisano" ispuštena iz sistema, kako bi popravili kvar u Ulici Branislava Markovića.

Vodoskok u Novom Naselju

Vodoskok u Novom Naselju (Foto: Kolubarske.rs)

Direktor JKP Vodovod Đorđe Milanvić objašnjava da se trenutno radi rekonstrukcija vodovodne mreže i zamena  priključaka u Ulici Bransilava Markovića u Novom Naselju, gde je za vreme radova došlo do pucanje stare azbestne cevi.

 

"Da bismo cev zamenili neophodno je iz sistema ispustiti vodu, a to činimo preko podzemnih hidranata, kojih ima i u drugim delovima grada", kaže Milanović i podseća da je slična situacija bila pre nekog vremena u Hajduk Veljkovoj ulici, kod "parnjače", gde je takođe zbog pucanja vodovodne cevi, preko podzemnog hidranta, ispuštena voda iz sistema. I tada je to izgledalo kao vodoskok i "nekontrolisano oticanje pijaće vode".

Aktuelno

Vakcinacija (foto: Branko Petrović)
Za domove zdravlja u Kolubarskom okrugu Pre 12 sati 25 minuta

Stigle vakcine protiv sezonskog gripa

Prve doze vakcine protiv sezonskog gripa stigle su u valjevski Zavod za javno zdravlje. Isporučeno je 7760 vakcina, u toku je distribucija ka domovima zdravlja na teritoriji Kolubarskog okruga.