Radovi vodovod (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi vodovod (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.04.2019, 08:54

Država finansira drugu fazu radova na izgradnji vodovoda do Brankovine

č: | fb:

Nastavak radova na izgradnji vodovoda od Valjeva do Brankovine finansiraće država sa 14 miliona dinara, a radovi na drugoj fazi počeće nakon praznika, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.

 

Sredstava su obezbeđena u okviru budžetskog fonda Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a ugovor su u Beogradu potpisali predstavnici Ministarstva, Grada Valjeva i JKP Vodovod.

 

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić je rekao da su oni prepoznali značaj ovog projekta i odlučili su da opredele sredstva koja će biti prebačena na račun lokalne samouprave do 30. aprila. Dodao je da "željno isčekuju početak radova".

 

Direktor valjevskog Vodovoda Đorđe Milanović je rekao da je nastavak radova na izgradnji vodovoda do Brankovine od izuzetnog značaja za Valjevo.

 

- S obzirom na to da smo imali građevinsku dozvolu za drugu fazu radova odlučili smo se da konkurišemo kod Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu za sredstva, i drago mi je što je prepoznat značaj ovog projekta. Ostaje da sada "Vodovod" i Grad potpišu međusobni ugovor, da se odredi nadzor i da startujemo sa radovima nakon praznika - rekao je Đorđe Milanović.

 

Izgradnja vodovoda od Valjeva do Brankovine počela je pre skoro 11 godina, da bi usledila pauza od sedam godina jer nije bilo novca za drugu fazu radova.

 

"Nakon završetka vodovoda u Kamenici, nadamo se da će i ovaj značajan projekat, izgradnja vodovoda do Brankovine, biti uspešno realizovan", veruju u JKP Vodovod Valjevo. 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...