Registracija Prijava preko FB
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2019, 10:11

Optužnica protiv bivšeg načelnika Gradske uprave i još devet osoba ponovo vraćena na dopunu

č: | fb:

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu, kojim predsedava predsednica Višeg suda Biljana Savić, po drugi put je Višem javnom tužilaštvu u Valjevu vratilo na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema nezvaničnim informacijama, optužnicu protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja, vraćena je juče. Kako se, između ostalog, navodi u odluci o dopuni istrage "potrebno je saslušati još dva svedoka za koje je Sud našao da je njihovo svedočenje neophodno radi boljeg razjašnjenja dela optužnice". 

 

Izvor Kolubarskih.rs navodi da Tužilaštvo neće odustati uprkos tome što se na "sve moguće načine pokušava da predmet ne uđe u sudnicu" i dodaje da se vraćanjem optužnice "kupuje vreme".

 

Podsećamo, Više javno tužilaštvo je početkom juna prošle godine ili skoro godinu dana nakon hapšenja podiglo optužnicu protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba. Tokom istrage saslušano je 46 svedoka, veštačeno više od 40 računara i USB uređaja, kao i obimna dokumentacija. 

 

Prvu optužnicu, koja je imala 53 stranice i koja je pisana skoro tri meseca, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu vratilo je "ekspresno" Višem javnom tužilaštvu na dopunu.

  

Odluka o dopuni istrage doneta je 17. jula prošle godine prilikom ispitivanja navedene optužnice Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, a nakon izvršenog uvida u spise predmeta i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli branioci okrivljenih. Veće je tada od Tužilaštva, između ostalog, tražilo da dostavi dokumentaciju za koju smatra da nedostaje u optužnici, a radi se, o "dokumentima koja su fizički uništena", o čemu su Kolubarske.rs pisale.

  

Novu dopunjenu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića, bivšeg načelnika Gradske uprave, i još devet osoba, Više javno tužilaštvo u Valjevu je Višem sudu dostavilo sredinom februara ove godine. 

 

Bivši načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić i još devet osoba uhapšeni su krajem juna 2017. godine. 

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović  (foto: skrinšot)
Pet dobrih primera Pre 18 sati 13 minuta

Ko laže taj ...

"Pet dobrih primera rada gradske vlasti u Valjevu", naslov je plaćenog teksta koji je juče objavljen u Kuriru, u kome je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izneo brojne neistine i obmanuo čitaoce.  · 7 komentara

Plakat Dana muzičke škole (foto: )
Ciklusom koncerata Pre 20 sati 38 minuta

Valjevska muzička škola obeležava 65 godina

Valjevska muzička škola ciklusom koncerata obeležava 65 godina svog uspešnog rada. Večeras od 18 časova u sali škole koncert najmlađih, u sredu je veliki koncert horova i orkestara škole, a...

Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Na Izložbi pozorišnog plakata u okviru "Sterijinog pozorja" Pre 22 sati 30 minuta

Treća nagrada za Dušana Arsenića

Plakat za prošlogodišnji "Abro fest", autora Dušana Arsenića osvojio je treću nаgrаdu na Izložbi pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja u okviru "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu. Plakat...

Slobodan Gvozdenović na Džez festu (foto: )
Na valjevskom džez festu 20.05.2019

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izviždan

Druge večeri glavnog programa Džez festa publiku su pozrdavili Aleksandar Gajović državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvzdenović, koga je publika...  · 14 komentara