Postrojenje za preradu vode u Kamenici  (foto: www.vodovodva.co.rs)
Postrojenje za preradu vode u Kamenici (foto: www.vodovodva.co.rs)
08.05.2019, 10:37

Postrojenje za preradu vode u Kamenici na probnom radu

č: | fb:

Postojenje za preradu vode u Valjevskoj Kamenici, čija je izgradnja završena početkom maja, je na probnom radu, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.

 

Osim što se dokazuju projektovani parametri postrojenja, obavlja se priključenje korisnika na mrežu kao i ispiranje mreže.

 

"U toku probnog rada voda koja se distribuira kroz cevovod se redovno kontroliše u internoj fizičko hemijskoj laboratoriji i po svim parametrima odgovara kriterijumima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Imajući u vidu da cevovod još nije ispran voda se, iako je ispravna, ne preporučuje za piće sve dok se svi korisnici ne povežu na distributivni cevovod. Zavod za javno zdravlje Valjevo će redovno kontrolisati uzorke,  ali će i dalje na snazi biti probni rad", saopšteno je iz gradskog Vodovoda.

  

Izgradnja postrojenja za preradu vode u Valjevskoj Kamenici, odakle će se vodom snabdevati 180 domaćinstava, završena je posle 15 godina. Kapacitet postrojenja je oko 10 litara u sekundi, a maksimalno može biti prerađeno i do 15 litara. U obnovu ovog postrojenja uloženo je oko 80 miliona dinara.

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 37 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 26 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.