Registracija Prijava preko FB
Saobraćajka u Karađorđevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saobraćajka u Karađorđevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2019, 09:01

Prošle godine dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda

č: | fb:

Prošle godine na teritoriji Valjeva dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda, što je za 8,6 posto manje u odnosu na 2017. godinu, navodi se u Izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva, koji je usvojilo Gradsko veće.

 

U saobraćajnim nezgodama poginulo je devet lica, 34-oro je zadobilo teške telesne povrede, dok je lake telesne povrede zadobilo 208 lica. U svojstvu vozača nastradalo je 141 lice, 47 pešaka i 63 putnika.

 

U Izveštaju je navedeno da se najveći broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima dogodio u julu, kada je reč o danima, najkritičniji je ponedeljak, a prema časovima u toku dana, to je period od 17 časova.

 

„Najveću vrednost javnog ponderisanog broja imaju naseljena mesta Divčibare i Sitarice. Najveću vrednost kolektivng ponderisanog broja nastradalih imaju naseljena mesta Divci, Brankovina i Degurić“, piše u Izveštaju.

 

U poređenju sa ostalim opštinama u Srbiji, prema vrednosri rizika stradanja dece do 14 godina, Valjevo se nalazi na 39 mestu,  prema vrednosti rizika stradanja mladih, imeđu 15 i 30 godina, Valjevo se nalazi na 107 mestu, dok je prema prema vrednosri rizika stradanja starijih od 65 godina na 63 mestu.

 

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u prošloj godini, na državnim putevima dogodilo se 40 saobraćajnih nezgoda, na lokalnim putevima i ulicama 151, dok se na prolasku državnih puteva kroz naselja dogodilo devet saobraćajnih nezgoda.

 

Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Valjeva, „može poslužiti kao osnovza donošenje mera kojima će se najbrže i najlakše doći od postojećeg do željenog stanja bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva“, navodi se u obrazloženju Izveštaja koji je usvojilo Gradsko veće.

 

 

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović  (foto: skrinšot)
Pet dobrih primera Pre 17 sati 50 minuta

Ko laže taj ...

"Pet dobrih primera rada gradske vlasti u Valjevu", naslov je plaćenog teksta koji je juče objavljen u Kuriru, u kome je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izneo brojne neistine i obmanuo čitaoce.  · 7 komentara

Plakat Dana muzičke škole (foto: )
Ciklusom koncerata Pre 20 sati 15 minuta

Valjevska muzička škola obeležava 65 godina

Valjevska muzička škola ciklusom koncerata obeležava 65 godina svog uspešnog rada. Večeras od 18 časova u sali škole koncert najmlađih, u sredu je veliki koncert horova i orkestara škole, a...

Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Na Izložbi pozorišnog plakata u okviru "Sterijinog pozorja" Pre 22 sati 7 minuta

Treća nagrada za Dušana Arsenića

Plakat za prošlogodišnji "Abro fest", autora Dušana Arsenića osvojio je treću nаgrаdu na Izložbi pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja u okviru "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu. Plakat...

Slobodan Gvozdenović na Džez festu (foto: )
Na valjevskom džez festu 20.05.2019

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izviždan

Druge večeri glavnog programa Džez festa publiku su pozrdavili Aleksandar Gajović državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvzdenović, koga je publika...  · 14 komentara