Registracija Prijava preko FB
Saobraćajka u Karađorđevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saobraćajka u Karađorđevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2019, 09:01

Prošle godine dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda

č: | fb:

Prošle godine na teritoriji Valjeva dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda, što je za 8,6 posto manje u odnosu na 2017. godinu, navodi se u Izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva, koji je usvojilo Gradsko veće.

 

U saobraćajnim nezgodama poginulo je devet lica, 34-oro je zadobilo teške telesne povrede, dok je lake telesne povrede zadobilo 208 lica. U svojstvu vozača nastradalo je 141 lice, 47 pešaka i 63 putnika.

 

U Izveštaju je navedeno da se najveći broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima dogodio u julu, kada je reč o danima, najkritičniji je ponedeljak, a prema časovima u toku dana, to je period od 17 časova.

 

„Najveću vrednost javnog ponderisanog broja imaju naseljena mesta Divčibare i Sitarice. Najveću vrednost kolektivng ponderisanog broja nastradalih imaju naseljena mesta Divci, Brankovina i Degurić“, piše u Izveštaju.

 

U poređenju sa ostalim opštinama u Srbiji, prema vrednosri rizika stradanja dece do 14 godina, Valjevo se nalazi na 39 mestu,  prema vrednosti rizika stradanja mladih, imeđu 15 i 30 godina, Valjevo se nalazi na 107 mestu, dok je prema prema vrednosri rizika stradanja starijih od 65 godina na 63 mestu.

 

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u prošloj godini, na državnim putevima dogodilo se 40 saobraćajnih nezgoda, na lokalnim putevima i ulicama 151, dok se na prolasku državnih puteva kroz naselja dogodilo devet saobraćajnih nezgoda.

 

Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Valjeva, „može poslužiti kao osnovza donošenje mera kojima će se najbrže i najlakše doći od postojećeg do željenog stanja bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva“, navodi se u obrazloženju Izveštaja koji je usvojilo Gradsko veće.

 

 

Aktuelno

Kosidba na Rajcu - Ekipa Srbije (foto: Vlada Ivanović)
Pobednik Vuk Vučković Pre 6 sati 13 minuta

Kosidba pod kišobranima

Vuk Vučković (21) iz Preljine kod Čačka, ovogodišnji je pobednik manifestacije "Kosidba na Rajcu", organizovane po 47. put na izletištu u blizini Ljiga. Prošle godine bio je drugi, a 2017. godine...