Registracija Prijava preko FB
Saobraćajka u Karađorđevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saobraćajka u Karađorđevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2019, 09:01

Prošle godine dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda

č: | fb:

Prošle godine na teritoriji Valjeva dogodilo se 417 saobraćajnih nezgoda, što je za 8,6 posto manje u odnosu na 2017. godinu, navodi se u Izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva, koji je usvojilo Gradsko veće.

 

U saobraćajnim nezgodama poginulo je devet lica, 34-oro je zadobilo teške telesne povrede, dok je lake telesne povrede zadobilo 208 lica. U svojstvu vozača nastradalo je 141 lice, 47 pešaka i 63 putnika.

 

U Izveštaju je navedeno da se najveći broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima dogodio u julu, kada je reč o danima, najkritičniji je ponedeljak, a prema časovima u toku dana, to je period od 17 časova.

 

„Najveću vrednost javnog ponderisanog broja imaju naseljena mesta Divčibare i Sitarice. Najveću vrednost kolektivng ponderisanog broja nastradalih imaju naseljena mesta Divci, Brankovina i Degurić“, piše u Izveštaju.

 

U poređenju sa ostalim opštinama u Srbiji, prema vrednosri rizika stradanja dece do 14 godina, Valjevo se nalazi na 39 mestu,  prema vrednosti rizika stradanja mladih, imeđu 15 i 30 godina, Valjevo se nalazi na 107 mestu, dok je prema prema vrednosri rizika stradanja starijih od 65 godina na 63 mestu.

 

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u prošloj godini, na državnim putevima dogodilo se 40 saobraćajnih nezgoda, na lokalnim putevima i ulicama 151, dok se na prolasku državnih puteva kroz naselja dogodilo devet saobraćajnih nezgoda.

 

Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Valjeva, „može poslužiti kao osnovza donošenje mera kojima će se najbrže i najlakše doći od postojećeg do željenog stanja bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva“, navodi se u obrazloženju Izveštaja koji je usvojilo Gradsko veće.

 

 

Aktuelno

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 9 sati 59 minuta

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 6 sati 8 minuta

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...