Anatolij Nikolajevič Pahomov i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Anatolij Nikolajevič Pahomov i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
23.05.2019, 07:08

Gradonačelnici Sočija i Valjeva pozvali turiste da posete ruski grad

č: | fb:

Delegacija Sočija, koju je predvodio Anatolij Nikolajevič Pahomov gradonačelnik tog ruskog grada, boravila je juče u Valjevu.

 

Kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, u delegaciji su bili savetnici, načelnici, direktori značajnih kompanija iz Sočija, kao i odbornici u njihovoj Skupštini.

 

Saopšteno je da su dva gradonačelnika potpisala sporazum o saradnji Valjeva i Sočija kojim će se uspostaviti saradnja u oblasti turizma i privrede. Nakon prezentacije o gradu Sočiju u sali Skupštine grada, gradonačelnici su se obratili novinarima.

 

Nisu govorili o potpisanom sporazumu niti o saradnji u oblasti privrede. Istakli su saradnju u oblasti turizma, pozivajući građane Srbije, pa i Valjeva, da posete Soči, kako reče gradonačelnik Pahomov "glavni grad svih odmarališta Rusije" ili, kako reče gradonačelnik Gvozdenović "ruski Monte Karlo".

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je rekao da je impresioniran onim što je čuo o Sočiju, ali je "isto tako zadovoljan što smo i mi mogli da iznesemo neke stvari koje se tiču Valjeva i koje su interesantne za gradonačelnika Sočija i za rusku delegaciju".

 

- Soči je jedan izuzetno značajan grad u Rusiju, rekao bih ruski Monte Karlo. To je grad koji se prostire na 3400 kvadratnih kilometara, koji ima 300 sunčanih dana u godini, i to je grad koji je naša delegacija posetila pre nekoliko sedmica. Danas je ovde u našoj sali bila prezentacija o gradu Sočiju, ali ono što je najbitnije jeste da je sa gradonačelnikom Sočija došao i njihov direktor Turističke organizacije koji će sa našim turističkim radnicima moći da uspostavi prve kontakte kako bi Valjevci i Srbija videli Soči. Od velikog značaja je jedan plan, koji treba da reši Vlada Srbije, a to je otvaranje direktne linije Soči-Beograd, što će sigurno doprineti još boljem povezivanju Srbije i Sočija, a pre svega Valjeva i Sočija – rekao je Gvozdenović.

Anatolij Nikolajevič Pahomov

Anatolij Nikolajevič Pahomov (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Sočija Anatolij Nikolajevič Pahomov je rekao da je Soči olimpijski glavni grad Rusije i glavni grad svih odmarališta Rusije. On je naveo da je delegacija ruskog grada, u kojoj su i rukovodioci turističkih organizacija i hotela, došla u Valjevo da prezentuje turističku ponudu ovog ruskog grada. Dodao je da je uspostavljen partnerski odnos između Srbije i glavng odmarališta Rusije.

 

- Turistički operatori iz Rusije su se sastali sa kolegama iz Srbije i predložili su da se organizuje turistička razmena iz Beograda ka Sočiju i iz Sočija ka Beogradu. Čim naše kompanije naprave tu turističku razmenu onda će biti organizovana i direktna avio linija na relaciji dva grada, a to su svega dva sata leta. Onda će građani Srbije moći da vide sve lepote Sočija. Moćiće u maju da stoje u toplom Crnom moru i istovremeno posmatraju vrhove planine na kojoj se ljudi skijaju. Tokom prezentacije predložili smo veoma povoljne i prihvatljive uslove za građane Srbije. Ponudili smo programe lečenja, od oktobra do maja, što je van sezone, a to bi koštalo 15 evra za noć. U cenu je uključen boravak u sanatorijumu, pun pansion i svi kompleksi banjskih procedura. Upoznali smo građane Srbije i sa cenama u našim hotelima i pokazali sve te objekte koji za vas mogu biti interesantni. Ja, kao gradonačelnik Sočija mogu da vam garantujem potpunu bezbednost na teritoriji grada, garantujem komfor i želim vam dobrodošlicu u Soči! Čekamo vas! – poručio je građanima Valjeva gradonačelnik Sočija Anatolij Nikolajevič Pahomov.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 27 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 4 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara