Reklamna olovka za odbornike (foto: Đorđe Đoković)
Reklamna olovka za odbornike (foto: Đorđe Đoković)
30.05.2019, 06:56

I Skupština grada i Gradska uprava imaju svoju "jaku" reprezentaciju

č: | fb:

Iz budžeta Grada je, za samo šest meseci prošle godine, za usluge reprezentacije, ugostiteljske usluge i poklone potrošeno preko 3,8 miliona dinara.

 

I pred toga što je budžet jedinstven, reprezentacija je podeljena na "četiri ekipe". Najviše novca za hranu, piće i poklone potrošili su gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i Gradsko veće blizu 1,6 miliona dinara, Skupština grada je potrošila preko 1,2 miliona, dok je za hranu, piće i poklone sa pozicije Gradska uprava potrošeno blizu milion dinara.

 

Rukovodstvo Skupštine grada organizovalo je zakusku za "uspešan završetak radne godine", a ubrzo potom i za "uspešan početak poslovne godine".

 

Prvo je 28. decembra prošle godine organizovan "prigodan koktel povodom obeležavanja uspešnog završetka radne 2018. godine za odbornike, zaposlene u Skupštini grada i saradnike". Taj koktel je koštao 204.000 dinara.

 

Samo nekoliko dana kasnije, 18. januara organizovan je "povodom početka nove kalendarske i poslovne godine radni ručak sa odbornicima i drugim saradnicima". Taj "radni ručak", koštao je 54.000 dinara, organizovan je u restoranu "Balkan" u Sedlarima.

 

Inače, kako je uz nalog za plaćanje računa opisano "na radnom ručku se tradicionalno odbornici i ostali poslovni partneri upoznaju sa planovima Skupštine za novu godinu, rasporedom sednica Skupštine, važnim temama koje će se u toku godine naći na dnevnom redu, novinama u radu Skupštine".

 

Na "radnom ručku" bilo je 36 odbornika i "ostalih poslovnih partnera", a Skupština grada ima 51 odbornika. Očigledno da je neko od odbonrika izostao tako da nije upoznat sa "važnim temama koje će se u toku godine naći na dnevnom redu Skupštine grada".

 

Rukovodstvo grada sa odbornicima Skupštine grada ne razgovara, kao što bi to bilo logično, u Skupštini grada, nego "poslovno razgovara" na "Platanima". Poslovni ručak, i to u 11.47 časova, beše ponedeljak 18. decembar, "rukovodstva grada sa odbornicima Skupštine grada" koštao je 33.360 dinara. 

 

Skupština grada bila je galantna i platila je svečani ručak "povodom dana oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu". Ručak, koji je organizovan u "Starom mlinu" koštao je 79.070 dinara. Nije poznato ko su bili gosti na svečanom ručku.

 

Skupština grada je "priskočila" u pomoć manifestaciji "Dani kupine" i to tako što je kupila 10 kilograma junećeg buta. Uz nalog za plaćanje računa dato je i pojašnjenje: "U mestu Stave se održavaju Dani kupine, čiji je pokrovitelj grad Valjevo. Radi pomoći u pripremi i realizaciji programa ove svečanosti, Skupština grada je u okviru svojih sredstava opredeljenih za reprezentaciju izašla u susret organizatorima" i kupila 10 kilograma junećeg buta.  

 

Skupština grada je od preko 1,2 miliona dinara više od polovine novca potrošila za poklone

 

Skupština grada je kupila poklone za đake prvake, koštali su 259.000 dinara; za Ministarstvo odbrane, Regionalni centar Valjevo, kupljena su dva računara koja su koštala 80.000 dinara; razni pokloni nabavljeni u Turističkoj organizaciji koštali su 23.000 dinara, dok je rakija "Jezdić", za "potrebe reprezentacije i poklona", plaćena 30.442 dinara.

 

Novogodišnji pokoloni, upaljači, olovke, kalendari, notesi... koštali su 47.000 dinara. Novogodišnji pokloni za odbornike i zaposlene u Skupštini grada plaćeni su preko 17.000 dinara.

 

Odbornici i saradnici nisu dobijali poklone samo za Novu godinu. Darivani su i drugim povodima. Uz nalog za plaćanje računa koji iznosi 170.000 dinara, piše: "U prilogu dostavljamo račun za nabavku poklona odbornicima i saradnicima Skupštine grada povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata sa temama vezanim za navedenu godišnjicu". U nalogu za plaćanje, kao ni na računu, nije naznačeno koji pokloni su u pitanju, a plaćeni su 170.000 dinara.

 

Za potrebe Skupštine grada kupljeno je za 65.000 dinara 1000 kolor fascikli koje, kako je objašnjeno "služe prilikom službene korespondencije između organa Grada, sa državnim organima i službama, poslovnim saradnicima".

 

Pola miliona dinara za reklamni novogodišnji materijal

 

Gradska uprava je za šest meseci prošle godine za hranu i piće potrošila oko 480.000 dinara. Od tog iznosa plaćen je samo jedan ručak u kafani, ceh je bio 8.600 dinara, i to za "poslovne partnere iz firme Šid projekt i predstavnike MUP-a po završenim konsultacijama i pregledu objekta nove Šeste škole". Preostali iznos odnosi se na nabavku u bifeu za potrebe Gradske uprave.

 

Reklamni novogodišnji materijal kupljen 25. decembra prošle godine Gradsku upravu, ili građane Valjeva, koštao je 491.500 dinara.

 

Osim raznoraznih olovki, kalendara, planera..., na spisku je 10 rokovnika sa baterijom koštaju 50.000 dinara; 100 držača za torbe; 10 baterija za mobilni telefon koštaju 39.000 dinara; 20 USB kartica, 20 komada metalnih upaljača plaćeni 17.000 dinara, 30 komada kišobrana sa drškom i 30 komada sklopnih kišobrana; kabl link 90 komada za 22.500 dinara; deset setova olovka i penkala po ceni od 26.000 dinara...  

 

Ovaj novogodišnji reklamni materijal, koji je koštao skoro pola miliona dinara, naručila je Slađana Marković, rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove. Nije poznato na čijim stolovima i u čijim rukama je završio ovaj "reklamni novogodišnji materijal"?

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 29 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 18 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.