Žarko Kovač, Stanko Terzić, David Koprivica, Momir Stanojević i Vojislav Andrić (foto: Đorđe Đoković)
Žarko Kovač, Stanko Terzić, David Koprivica, Momir Stanojević i Vojislav Andrić (foto: Đorđe Đoković)
11.08.2014, 11:54

Uspeh Davida Koprivice treba da bude podstrek mladima

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić priredio je prijem za Davida Koprivicu, maturanta Valjevske gimnazije i budućeg studenta Hemijskog fakulteta u Beogradu, koji je osvojio bronzanu medalju na 46. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi održanoj krajem jula u Hanoju.

Čestitajući ponovljeni uspeh od prošle godine, kada je isti prijem za Davida priredio nakon osvajanja bronzane medalje na olimpijadi u Moskvi, Terzić se zahvalio na izvanrednom rezultatu i izuzetnoj promociji svoje škole, grada i zemlje i uručio novčane nagrade u iznosu od 60 hiljada dinara za Koprivicu i 30 hiljada dinara za njegovog profesora hemije Momira Stanojevića.

- David je upisao fizičku hemiju na Beogradskom unverzitetu, nadamo se da će i tamo imati prostora da se dodatno stručno usavršava i posveti naučno-istraživačkom radu. David je takođe stipendista valjevske Fondacije za talentovane učenike koja stipendira 199 studenata, osnovaca i srednjoškolaca. Mislim da njegov primer i rezultati koje je postigao prošle i ove godine treba da budu podsetrek našim mladim sugrađanima, i korisnicima ove stipendije i svima ostalima da rade na sebi, da ulažu što više u sebe, jer se svaki trud, rad i napor pre ili kasnije valorizuju i to je jedini i siguran putokaz ka uspešnosti u teškim vremenima sa kojima se naš grad i naša država suočavaju – kazao je Stanko Terzić.

Gradonačelnik Stanko Terzić uručuje nagradu Davidu Koprivici

Gradonačelnik Stanko Terzić uručuje nagradu Davidu Koprivici (Foto: Đorđe Đoković)

David Koprivica se zahvalio gradonačelniku i izrazio zadovoljstvo što je neko tu da prepozna ovakve uspehe. Kazao je da je u Moskvi i Hanoju je bilo teško, ali da se uz dosta truda može postići uspeh i poručio mladima da uvek na umu treba imati daleke ciljeve i nikada ne treba odustati. Direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić je rekao „da je svojim vanserijskim rezultatima David dokazao da su ova škola i grad nepresušni izvor talentovanih ljudi sa kojima samo treba kvalitetno raditi i rezultati će sigurno doći“.

Čestitke povodom uspeha na olimpijadi u Hanoju Davidu su uputili Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vanja Udovičić, ministar za omladinu i sport. Valjevska gimnazija će od Naftne industrije Srbije dobiti računarsku učionicu, iako su u prvom trenutku u ovoj školi mislili da će to biti hemijski kabinet, ali je u NIS-u odlučeno da to bude jedna savremeno opremljena učionica, tako da će u njoj biti istaknuta pločica na kojoj će pisati da je to zadužbinarski doprinos Davida Koprivice svojoj školi.  

David Koprivica sa osvojenom medaljom

David Koprivica sa osvojenom medaljom (Foto: Đorđe Đoković)

Na Olimpijadi u Hanoju je učestvovalo preko 290 takmičara iz 75 zemalja, među kojima su četiri srednjoškolca iz Srbije osvojila medalje. Srebro je osvojio Aleksa Milosavljević iz Svilajnca, a uz Davida Koprivicu su bronzane medalje dobili i Marko Nešić iz Krupnja i Miloš Selaković iz Užica.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...