Registracija Prijava preko FB
Najbolji đaci Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Najbolji đaci Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
27.06.2019, 15:31

Prijem za vukovce i đake generacije

č: | fb:

Prijem za 114 vukovaca i 20 đaka generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola priređen je danas u Centru za kulturu. 

 

Školovanje u ovoj školskoj godini sa svim peticama završilo je 114 učenika, od čega je 84 osnovaca i 30 srednjoškolaca. Najviše vukovaca, među osnovcima, 16 ima OŠ "Seste Ilić", dok je među srednjoškolcima sa svim peticama najviše učenika, po 11 u Valjevskoj gimnaziji i Medicinskoj školi.

 

U skladu sa Odlukom o nagradi grada Valjeva, 20 đaka generacije prošle školske godine 2017/2018, nagrađeno je novčanim iznosom, diplomom i propusnicom za bazene u SRC Petnica. Propusnice za petničke bazene na poklon od Grada dobili su i vukovci.

Miroljub Ivanović i Dejan Bogojević

Miroljub Ivanović i Dejan Bogojević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Najbolje đake Valjeva je pozdravio i nagrade im, zajedno sa članom Gradskog veća Dejanom Bogojevićem, uručio član Gradskog veća Miroljub Ivanović. Kao i prošle godine, tako i ove, na prijemu za najbolje valjevske đake nije bio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Lane je vukovce i đake generacije pozdravio zamenik gradonačelnika Zoran Živković, dok je ove godine izostao i on.

 

Miroljub Ivanović je na početku svog obraćanja, umesto čestitke najboljima za postignuti uspeh, rekao da "ima veliko zadovoljstvo da ih u ime Gradskog veća i dr Slobodana Gvozdenovića pozdravi i poželi dobrodišlicu". Potom je obavestio đake, njihove profesore i roditelje o tome koliko će Grad ove godine izdvojiti novca za stipendiranje učenika i studenata. Ivanović je najbolje valjevske đake informisao i o uspešnom školovanju valjevskog gradonačelnika.

 

- Grad Valjevo danas dodeljuje zaslužene nagrade i priznanja za 137 najboljih učenika i učenica. Ovom prilikom želim da vas obavestim, u funkciji predsedenika Komisije za dodelu stipendija za darovitu decu, učenike i studente, da je Grad u budžetu za 2019. godinu opredelio 25,5 miliona dinara za stipendiranje 52 osnovca, 55 srednjoškolaca, 132 stipendije za studente u zemlji i devet za učenike u inostranstvu. U 12 mesečnih rata 253 đaka i studenta u gradu Valjevu dobijaće svakog meseca, i to osnovci 5.500, srednjoškolci 6.500, studenti u zemlji 10.000 i inostranstvu 11.000 dinara. Povećanje ovih sredstava je poteklo od gradonačelnika i to povećanje iznosi od 30 do 33 procenta – rekao je na prijemu Ivanović.

 

Naglasio je da je "Valjevo jedan od gradova u samom vrhu u Srbiji koji podržava darovite, talentovane i najbolje učnike", a za to postoji i razlog.

 

- Možda je jedan od razloga i to što je naš gradonačelnik takođe kao i vi bio vukovac u osnovnoj školi, bio vukovac u srednjoj školi i bio odličan student na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Pre nego pređemo na dodelu priznanja, želim vam da i dalje ostvarujete visoke rezultate uz podršku vaših nastavnika, roditelja i grada Valjeva. Živi i zdravi bili - rekao je član Gradskog veća Miroljub Ivanović na današnjem prijemu za najbolje đake Valjeva.

 

Najbolje đake Valjeva je recitacijom "Mačak i skakutavo jaje" pozdravila Kalina Filipović, učenica drugog razreda OŠ "Andra Savčić", pobednica 51. Smotre recitatora Srbije "Pesniče naroda mog" u mlađoj kategoriji.

Kalina Filipović

Kalina Filipović (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

BrankaAntić (foto: Đorđe Đoković)
Sindikat Sloga o samovolji direktora Doma zdravlja Pre 5 minuta

Umesto da zaposlene primi u stalni radni odnos, preti tužbom

Sndikati "Sloga" pozvali su direktorku Doma zdravlja u Valjevu da u radni odnos za stalno primi sve koji ispunjavaju uslove na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, ali i da se izvini uredništvu...

Saobraćajka u Popučkama (foto: Kolubarske.rs)
U selu Popučke Pre 19 sati 26 minuta

Dve osobe poginule u direktnom sudaru vozila

Dve osobe su poginule, a jedna je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 9 časova na magistralnom putu Valjevo – Beograd u selu Popučke.

Zdravstveni radnici kovid ambulante (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 14 minuta

Heroji imaju ime, ako su heroji...

Danima slušamo kako su medicinski radnici koji su se borili sa epidemijom, "naši heroji". Što je sasvim u redu, pod uslovom da su više heroji, nego naši. Ili da bi ih herojima smatrali i drugde,...  · 5 komentara