Registracija Prijava preko FB
Sportsko-turistički kompleks na Divčibarama (2018.) (foto: Kolubarske.rs)
Sportsko-turistički kompleks na Divčibarama (2018.) (foto: Kolubarske.rs)
28.06.2019, 06:42

Odbornici o oslobađanju plaćanja komunalne takse za Teodosićev kompleks

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas će razmatrati predlog rešenja Gradskog veća da se preduzeće "Sport agent" iz Beograda oslobodi plaćanja dodatnih oko tri miliona dinara komunalne takse za objekat na Divčibarama čija je izgradnja u toku na lokaciji nekadašnjeg autokampa Breza.

 

Ukoliko Skupština usvoji predlog, ovo beogradsko preduzeće, koje je u vlasništvu Jovana i Miloša Teodosića, biće oslobođeno plaćanja komunalne takse u ukupnom iznosu od preko 20,5 miliona dinara za investiciju na Divčibarama 

 

Preduzeće "Sport agent" je u martu prošle godine, rešenjem Skupštine grada, oslobođeno plaćanja 17,5 miliona dinara doprinosa za uređenje građevinskog zemljišra - komunalne takse za Sportsko-turistički kompleks Crni vrh na Divčibarama, ukupne površine 10.655 metara kvadratnih.

   

S obzirom na to da je izmenom projekta površina objekta povećana za 1.197 kvadratnih metara, beogradsko preduzeće se ponovo obratilo Gradu zahtevom za oslobađanja plaćanja komunalne takse za nove kvadrate, što je Gradsko veće prihvatilo.

 

Investitor je u svom zahtevu naveo da Sportsko-turistički kompleks Crni vrh na Divčibarama značajno utiče na privredni razvoj mesta i regiona u celini i to kroz razvoj dečjeg i omladinskog, sportskog i kongresnog turizma, otvaranja velikog broja novih radnih mesta, kao i razvoja turizma sa potpunom promenom izgleda i strukture mesta u celini.

 

Kako je navedeno u zahtevu, planirani broj novootvorenih radnih mesta na neodređene vreme je sedamdeset, a predviđena visina ulaganja biće devet miliona evra.

 

U okviru Sportsko-turističkog kompleksa Crni vrh na Divčibarama biće izgrađen hotel kategorije 4 zvezdice, depardans i sportska hala, kao i otvoreni fudbalski, rukometni i četiri košarkaška terena.

 

Srpski košarkaški reprezentativac Miloš Teodosić i njegov brat Jovan su pre dve godine za 208.500 evra kupili napušten autokamp Breza na Divčibarama, koji se prostirao na oko 2,2 hektara. Izgradnja Sportsko-turističkog kompleksa otpočela je u matu prošle godine, a planirano je da bude završen u aprilu 2020. godine.

Tabla

Tabla

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 12 sati 7 minuta

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara