Sportsko-turistički kompleks na Divčibarama (2018.) (foto: Kolubarske.rs)
Sportsko-turistički kompleks na Divčibarama (2018.) (foto: Kolubarske.rs)
28.06.2019, 06:42

Odbornici o oslobađanju plaćanja komunalne takse za Teodosićev kompleks

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas će razmatrati predlog rešenja Gradskog veća da se preduzeće "Sport agent" iz Beograda oslobodi plaćanja dodatnih oko tri miliona dinara komunalne takse za objekat na Divčibarama čija je izgradnja u toku na lokaciji nekadašnjeg autokampa Breza.

 

Ukoliko Skupština usvoji predlog, ovo beogradsko preduzeće, koje je u vlasništvu Jovana i Miloša Teodosića, biće oslobođeno plaćanja komunalne takse u ukupnom iznosu od preko 20,5 miliona dinara za investiciju na Divčibarama 

 

Preduzeće "Sport agent" je u martu prošle godine, rešenjem Skupštine grada, oslobođeno plaćanja 17,5 miliona dinara doprinosa za uređenje građevinskog zemljišra - komunalne takse za Sportsko-turistički kompleks Crni vrh na Divčibarama, ukupne površine 10.655 metara kvadratnih.

   

S obzirom na to da je izmenom projekta površina objekta povećana za 1.197 kvadratnih metara, beogradsko preduzeće se ponovo obratilo Gradu zahtevom za oslobađanja plaćanja komunalne takse za nove kvadrate, što je Gradsko veće prihvatilo.

 

Investitor je u svom zahtevu naveo da Sportsko-turistički kompleks Crni vrh na Divčibarama značajno utiče na privredni razvoj mesta i regiona u celini i to kroz razvoj dečjeg i omladinskog, sportskog i kongresnog turizma, otvaranja velikog broja novih radnih mesta, kao i razvoja turizma sa potpunom promenom izgleda i strukture mesta u celini.

 

Kako je navedeno u zahtevu, planirani broj novootvorenih radnih mesta na neodređene vreme je sedamdeset, a predviđena visina ulaganja biće devet miliona evra.

 

U okviru Sportsko-turističkog kompleksa Crni vrh na Divčibarama biće izgrađen hotel kategorije 4 zvezdice, depardans i sportska hala, kao i otvoreni fudbalski, rukometni i četiri košarkaška terena.

 

Srpski košarkaški reprezentativac Miloš Teodosić i njegov brat Jovan su pre dve godine za 208.500 evra kupili napušten autokamp Breza na Divčibarama, koji se prostirao na oko 2,2 hektara. Izgradnja Sportsko-turističkog kompleksa otpočela je u matu prošle godine, a planirano je da bude završen u aprilu 2020. godine.

Tabla

Tabla

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 2 sati 43 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara