NE secite platane u Ulici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
NE secite platane u Ulici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
30.06.2019, 10:30

NE secite platane u Ulici Vuka Karadžića

č: | fb:

Aktivisti Lokalnog fronta Va sinoć su gradskoj vlasti poslali poruku koja je kratka i jasna – NE secite platane u Ulici Vuka Karadžića.  

 

Oni su na jedan od najlepših i najstarijih drvoreda u gradu polepili plakate "NE!!!" želeći da na taj način zaštite osam platana koji će, kako je planirano projektom, biti posečeni zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića. Ovom akcijom, kako kažu, pokazali su i da su protiv ovakvog uređenja grada.

 

Aktivisti Loklanig fronta lepe plakate

Aktivisti Loklanig fronta lepe plakate (Foto: Đorđe Đoković)

Aktivsta Lokalnog fronta Va Đorđe Petković kaže da projekat rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića obuhvata i "ozelenjavanje", otuda pitanje za gradsku vlast da li seča platana znači "ozelenjavaje"?

 

- Beton je postala njihova prava priroda jer vidimo šta se dešava u celoj Srbiji; Fruška gora, Košutnjak i slično. Gde god ima prirode oni teže da je unište. Nejasan je njihov krajni cilj, možemo samo da pretpostavimo zbog čega to rade. U ovom slučaju njihov cilj da je da se napravi parking i autobusko stajalište. Oni stanovnike Ulice Vuka Karadžića niti su obavestili o planovima i radovima, niti su ih pitali šta misle o tome – rekao je Đorđe Petković.

NE secite platane u Ulici Vuka Karadžića

NE secite platane u Ulici Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

 

On ističe da će gradska vlast, ukoliko ne odustane od seče platana, pokazati da joj nije stalo do zdrave životne sredine, niti da ima nameru da reši jedan od najvećih problema u Valjevu, a to je problem aerozagađenja.

 

- Svi u ovom gradu imamo problem sa aerozagađenjem, a to drveće može bar malo da nam pomogne. Ako prepametni gradski rukovodioci planiraju da nam pomognu tako što će seći drveće po gradu, onda mi treba da se usprotivimo i da to ne dozvolimo. Ovom našom akcijom želimo da poručimo da ćemo na sve načine pokušati da sprečimo seču platana u Ulici Vuka Katadžića i pozvaćemo i sugrađane da nam se pridruže i da zajedno "odbranimo platane" – rekao je Đorđe Petković.

 

Aktivista Lokalnog fronta Va je podsetio na prošlonedeljnu akciju valjevskih mališana, koji žive u neposrednoj blizini Ulice Vuka Karadžića, koji su takođe porukama koje su kačili na platane pokazali koliko nam znači drveće i na to podsetili "velike čike" koji odlučuju o našoj budućnosti.

NE secite platane u Ulici Vuka Karadžića

NE secite platane u Ulici Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 57 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 52 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...