Registracija Prijava preko FB
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2019, 06:58

Nema para za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića

č: | fb:

Ulica Vuka Karadžića ove godine neće biti rekonstruisana, ali ne zbog pobune građana zbog seče platana kako to pokušava da predstavi valjevski gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, nego zbog toga što u gradskoj kasi nema novca za te radove, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema rečima sagovornika Kolubarskih.rs iz Gradske uprave, Grad je odustao od rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića zbog toga što je u budžetu i Planu javnih nabavki za te radove opredeljeno 41,6 miliona dinara bez PDV-a, dok je prema projektu rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, koji je uradilo beogradsko preduzeće "Geoput" doo, za te radove neophodno oko 180 miliona dinara.  

 

"Trebalo je da se radi rekonstrukcija ulice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete, kao i izgradnja biciklističke staze, ali se od tih radova za sada odustalo jer nema para", navodi sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Podsećam, krajem prošle nedelje na stranačkoj konferenciji za novinare u sedištu Gradskog odbora SNS, predsednik valjevskih naprednjaka i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je, govoreći o radovima u gradskom jezgru, naveo je radove na vodovodnoj mreži u Ulici Vuka Karadžića, koji su u toku, ali ne i planiranu rekonstrukciju ulice, naglašavajući da Vodovod saobraćajnicu mora "vratiti u pređašnje stanje".

 

Nekoliko dana pre te konferncije za novinare Gvozdenović je poručio "nezahvalnim građanima", koji su protiv seče platana zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, da "gledaju u te platane", a da će Grad asfaltirati puteve u selima gde su "ljudi zahvalni". Ovom izjavom gradonačelnik je pokušao da javnost navede na zaključak da se od rekonstrukcije ulice odustalo zbog protesta "nezahvalnih građana", a ne zbog toga što u gradskoj kasi nema novca za te radove.

 

Prema rečima sagovornika Kolubarskih.rs odustalo se i od izgradnje saobraćajnice kroz privrednu zonu sa kružnim tokom, a za te radove je planirano oko 41,6 miliona dinara bez PDV-a, kao i od izgradnje nove Ulice Mirka Obradovića za koju je opredeljeno oko 34,2 miliona dinara.

 

Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju novac, koji je u budežtu Valjeva planiran za rekonstrukciju dve ulice i saobraćajnicu u privrednoj zoni, oko 117, 5 miliona dinara bez PDV-a, što nije dovoljno za te radove, rebalanslom budžeta biće preusmeren za asfaltiranje puteva u valjevskim selima. Ali, pitanje je koliko će novca zaista biti potrošeno za seoske puteve.

 

Prema nezvaničnim informacijama, sednica Skupštine grada na kojoj će odbornici razmatrati predlog rebalansa budžeta Valjeva za 2019. godinu biće održana 19. jula.

Aktuelno

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 11 minuta

Veličačačanstveni doček Makrona

Poseta Makrona, a kako bi drugačije, je bila veličačačanstvena. Još jedan pre'stava, u kojoj je Vučić jedini pobednik. Makron, "divni narod", nesrećeni Miki, Kosovo i Evropa, su tek epizodisti....  · 1 komentar

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 15 minuta

NUNS: Podrška Dariji Ranković

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i našu članicu, od pritisaka i progona...