Registracija Prijava preko FB
Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
20.07.2019, 11:12

Dejvid Vujić poručio Petničarima: Verujte u sebe i radite na svom uspehu

č: | fb:

Povodom obeležavanja pedesete godišnjice sletanja Apola 11 na Mesec, Petnica je u petak bila domaćin Dejvidu Vujiću, poslednjem živom članu "Srpskog Apolo 7", grupe Amerikanaca srpskog porekla koji su radili na programu Apolo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Gospodin Vujić je održao predavanje o izazovima i rezultatima Apolo programa, sa posebnim osvrtom na sletanje na Mesec, i doprinos tima inženjera srpskog porekla tom uspehu.

Dejvid Vujić u IS Petnica

Dejvid Vujić u IS Petnica (Foto: www.petnica.rs)

 

Govoreći pred oko 130 srednjoškolaca i studenata učesnika redovnih programa, ali i međunarodnog programa PI, koji dolaze iz 15 zemalja sveta Dejvid Vujić je između ostalog poručio: "Verujte u sebe i radite na svom uspehu. Istrajavajte u svom radu i interesovanjima. Imate sreće da imate ovakvu instituciju koja vam daje dodatno obrazovanje i izdvaja vas od svih drugih".

 

Tokom posete Srbiji, Vujić će razgovarati sa širokom publikom - studentima, vladinim zvaničnicima, članovima akademske zajednice i drugima - o svom životnom iskustvu, američkom svemirskom programu i koliko su srpsko-američki naučnici, inženjeri i menadžeri bili veoma važni za istraživanje svemira.

Kajl Skat

Kajl Skat (Foto: www.petnica.rs)

Ambasador SAD u Srbiji gospodin Kajl Skat je povodom ovog predavanja rekao: "Veliko nam je zadovoljstvo da možemo u Petnici da predstavimo učešće ove sedmorice Amerikanaca srpskog porekla u Apolo programu. Fascinantno je videti iskustvo istraživanja svemira ispričano iz prve ruke polaznicima programa u Petnici".

Dejvid Vujić i Nikola Božić

Dejvid Vujić i Nikola Božić (Foto: www.petnica.rs)

Odlazeći iz Istraživačke stanice Petnica gospodin Vujić je polaznicima programa ove prestižne evropske institucije za rad sa mladim talentima, poručio da su i njih sedmorica iz grupe "Apolo 7" počeli bez ičega, da su bili uporni, i da su došli do zvezda.

 

"Bez obzira odakle da dolazite važno je da znate šta želite, i da radite na ostvarenju svojih snova. Tako ćete uspeti", poručio je gospodin Vujić.

Aktuelno

Protest na Gradskom trgu Sloboda za Aleksandra (foto: Đorđe Đoković)
Skup podrške "Sloboda za Aleksandra" Pre 12 sati 36 minuta

"Budi Valjevac-budi na Trgu"

"Budi Valjevac-budi na Trgu", piše u pozivu za večerašnji skup podrške "Sloboda za Aleksandra", koji počinje u 18 časova na Gradskom trgu. Govoriće Boško Obradović, Dragana Rakić i Milan Dumanović.  · 1 komentar

Igraonica Bark (na spratu) (foto: Kolubarske.rs)
U okviru mera populacione politike Pre 17 sati 25 minuta

Dva miliona dinara za "Dežurnu igraonicu"

Dva miliona dinara iz budžeta biće uloženo u opremanje i proširenje igraonice za decu čiji su roditelji nezaposleni kako bi im se "omogućilo slobodno vreme za traženje posla". Na konkursu je...  · 5 komentara