Registracija Prijava preko FB
Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
Dejvid Vujić i Petničari (foto: www.petnica.rs)
20.07.2019, 11:12

Dejvid Vujić poručio Petničarima: Verujte u sebe i radite na svom uspehu

č: | fb:

Povodom obeležavanja pedesete godišnjice sletanja Apola 11 na Mesec, Petnica je u petak bila domaćin Dejvidu Vujiću, poslednjem živom članu "Srpskog Apolo 7", grupe Amerikanaca srpskog porekla koji su radili na programu Apolo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Gospodin Vujić je održao predavanje o izazovima i rezultatima Apolo programa, sa posebnim osvrtom na sletanje na Mesec, i doprinos tima inženjera srpskog porekla tom uspehu.

Dejvid Vujić u IS Petnica

Dejvid Vujić u IS Petnica (Foto: www.petnica.rs)

 

Govoreći pred oko 130 srednjoškolaca i studenata učesnika redovnih programa, ali i međunarodnog programa PI, koji dolaze iz 15 zemalja sveta Dejvid Vujić je između ostalog poručio: "Verujte u sebe i radite na svom uspehu. Istrajavajte u svom radu i interesovanjima. Imate sreće da imate ovakvu instituciju koja vam daje dodatno obrazovanje i izdvaja vas od svih drugih".

 

Tokom posete Srbiji, Vujić će razgovarati sa širokom publikom - studentima, vladinim zvaničnicima, članovima akademske zajednice i drugima - o svom životnom iskustvu, američkom svemirskom programu i koliko su srpsko-američki naučnici, inženjeri i menadžeri bili veoma važni za istraživanje svemira.

Kajl Skat

Kajl Skat (Foto: www.petnica.rs)

Ambasador SAD u Srbiji gospodin Kajl Skat je povodom ovog predavanja rekao: "Veliko nam je zadovoljstvo da možemo u Petnici da predstavimo učešće ove sedmorice Amerikanaca srpskog porekla u Apolo programu. Fascinantno je videti iskustvo istraživanja svemira ispričano iz prve ruke polaznicima programa u Petnici".

Dejvid Vujić i Nikola Božić

Dejvid Vujić i Nikola Božić (Foto: www.petnica.rs)

Odlazeći iz Istraživačke stanice Petnica gospodin Vujić je polaznicima programa ove prestižne evropske institucije za rad sa mladim talentima, poručio da su i njih sedmorica iz grupe "Apolo 7" počeli bez ičega, da su bili uporni, i da su došli do zvezda.

 

"Bez obzira odakle da dolazite važno je da znate šta želite, i da radite na ostvarenju svojih snova. Tako ćete uspeti", poručio je gospodin Vujić.

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 10 sati 33 minuta

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara