Registracija Prijava preko FB
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
07.08.2019, 07:11

Verbalni okršaj dvojice članova Gradskog veća

č: | fb:

Nesvakidašnji događaj odigrao se pre dva dana u Gradskoj upravi, tačnije u kancelariji plaćenih članova Gradskog veća, i to u radno vreme. Taj događaj se još uvek prepričava u soliteru na Gradskom trgu uz, najčešći, komentar "u ovoj zgradi svega je bilo, ali takvog prostakluka, primitivizma i bahatosti nikada!".

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, verbalni okršaj članova Gradskog veća Miroljuba Ivanovića i Dejana Bogojevića nije prerastao u fizički sukob zahvaljujući intervenciji radnika obezbeđenja u Gradskoj upravi.

 

Svađa i galama praćene ružnim rečima čule su se u obližnjim kancelarijama, ali i do skupštinskog hola, tako da su mnogi zaposleni izašli u hodnik da vide šta se dešava, pa kada su čuli da se "obračunavaju Ivanović i Bogojević" vratili su se u svoje kancelarije.

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima, najpre su se posvađali član Gradskog veća, inače zadužen za kulturu, Dejan Bogojević i književnik Slaven Radovanović, koji je "redovan gost" u soliteru na Trgu, pa se tako gostujući obreo i u kancelariji koju dele dvojica članova Gradskog veća.

 

- Slaven Radovanović je provocirao Bogojevića da prima mito, što je on veoma emotivno i tragično doživeo, reagovao je ljutito, a bilo je i suza. Miroljub se umešao, ali ne da zaštiti kolegu, nego je stao na stranu Radovanovića, što je Bogojevića još više naljutilo, i tada je došlo do verbalnog sukoba između Ivanovića i Bogojevića zbog čega je moralo da interveniše radnik obezbeđenja. Intervenisao je i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji se naravno stavio na stranu teče (Miroljub Ivanović je teča ministra policije Nebojše Stefanovića, prim.aut.). Gradonačelnik je odlučio da trajno razdvoji Miroljuba i Dejana, pa je ovog drugog prebacio u kancelariju kod svog pomoćnika Nikole Radojčića – navodi izvor Kolubarskih.rs iz Gradske uprave.

 

Podsećanja radi, na početku svog mandata u junu 2016. godine, kada je izabrao najbliže saradnike za koje je rekao da su "stručni i najbolji u svom poslu" gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je Dejana Bogojevića predstavio kao "gradskog sekretara zaduženog za kulturu", koji danas zarađuje oko 90.000 dinara mesečno.

 

Miroljub Ivanović nema konkretno zaduženje u Gradskom veću, niti "ekspertsku oblast", on je, kako mnogi u soliteru na Trgu kažu, "jednostavno teča koji se pita". Ivanović je penzioner, ali i plaćeni član Gradskog veća.

 

Svađa i zbog "naručenog i dobro plaćenog eseja"?

 

Nezvanično saznajemo da je jedan od razloga svađe, vike, galame, pa i ružnih reči u kancelariji članova Gradskog veća, kako navode upućeni, i to što je književnik Slaven Radovanović tražio novčanu naknadu, i to ne malu, za svoj esej "O Hijeni i noćnim obedima", koji je objavio u jednom portalu, a navodno je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović naručio, i obećao da će platiti, taj tekst ili esej po volji književnika.

 

Radovanović je na početku svog pisanija objasnio čitaocima da je "esej inspirisan tekstom Darije Ranković: Ručkovi za potencijalne investitore, za prijatelje i za sebe".

 

Književnik u svom "eseju" ne spori da je povodom promocije svoje knjige Kremanska ruža "poslovno ručao" u 23.48  časova sa Gvozdenovićem o trošku Grada i da je taj noćni "poslovni ručak" u "Hemingveju" koštao 8.590 dinara. On u tome ne vidi ništa sporno niti nečasno, a naročito ne vidi zloupotrebu službenog položaja i javnih sredstava, nego objašnjava da nema ništa normalnije nego da "dva drugara iz detinjstva", koja "poznaju literaturu" pojedu "zasluženi biftek" o trošku građana Valjeva.

 

 

Aktuelno

Bojana Perići mladi za ponos (foto: Đorđe Đoković)
Kampanja "Europrom-a" Pre 1 dan

Tri decenije jubileja u znaku "30 za ponos"

Obeležavajući jubilej tri decenije postojanja "Europrom" pokreće kampanju "30 za ponos" sa ciljem da promoviše uspešne mlade ljude, sve one koji postižu odlične rezultate, osvajaju nagrade i...  · 2 komentara