Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
07.08.2019, 07:11

Verbalni okršaj dvojice članova Gradskog veća

č: | fb:

Nesvakidašnji događaj odigrao se pre dva dana u Gradskoj upravi, tačnije u kancelariji plaćenih članova Gradskog veća, i to u radno vreme. Taj događaj se još uvek prepričava u soliteru na Gradskom trgu uz, najčešći, komentar "u ovoj zgradi svega je bilo, ali takvog prostakluka, primitivizma i bahatosti nikada!".

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, verbalni okršaj članova Gradskog veća Miroljuba Ivanovića i Dejana Bogojevića nije prerastao u fizički sukob zahvaljujući intervenciji radnika obezbeđenja u Gradskoj upravi.

 

Svađa i galama praćene ružnim rečima čule su se u obližnjim kancelarijama, ali i do skupštinskog hola, tako da su mnogi zaposleni izašli u hodnik da vide šta se dešava, pa kada su čuli da se "obračunavaju Ivanović i Bogojević" vratili su se u svoje kancelarije.

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima, najpre su se posvađali član Gradskog veća, inače zadužen za kulturu, Dejan Bogojević i književnik Slaven Radovanović, koji je "redovan gost" u soliteru na Trgu, pa se tako gostujući obreo i u kancelariji koju dele dvojica članova Gradskog veća.

 

- Slaven Radovanović je provocirao Bogojevića da prima mito, što je on veoma emotivno i tragično doživeo, reagovao je ljutito, a bilo je i suza. Miroljub se umešao, ali ne da zaštiti kolegu, nego je stao na stranu Radovanovića, što je Bogojevića još više naljutilo, i tada je došlo do verbalnog sukoba između Ivanovića i Bogojevića zbog čega je moralo da interveniše radnik obezbeđenja. Intervenisao je i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji se naravno stavio na stranu teče (Miroljub Ivanović je teča ministra policije Nebojše Stefanovića, prim.aut.). Gradonačelnik je odlučio da trajno razdvoji Miroljuba i Dejana, pa je ovog drugog prebacio u kancelariju kod svog pomoćnika Nikole Radojčića – navodi izvor Kolubarskih.rs iz Gradske uprave.

 

Podsećanja radi, na početku svog mandata u junu 2016. godine, kada je izabrao najbliže saradnike za koje je rekao da su "stručni i najbolji u svom poslu" gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je Dejana Bogojevića predstavio kao "gradskog sekretara zaduženog za kulturu", koji danas zarađuje oko 90.000 dinara mesečno.

 

Miroljub Ivanović nema konkretno zaduženje u Gradskom veću, niti "ekspertsku oblast", on je, kako mnogi u soliteru na Trgu kažu, "jednostavno teča koji se pita". Ivanović je penzioner, ali i plaćeni član Gradskog veća.

 

Svađa i zbog "naručenog i dobro plaćenog eseja"?

 

Nezvanično saznajemo da je jedan od razloga svađe, vike, galame, pa i ružnih reči u kancelariji članova Gradskog veća, kako navode upućeni, i to što je književnik Slaven Radovanović tražio novčanu naknadu, i to ne malu, za svoj esej "O Hijeni i noćnim obedima", koji je objavio u jednom portalu, a navodno je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović naručio, i obećao da će platiti, taj tekst ili esej po volji književnika.

 

Radovanović je na početku svog pisanija objasnio čitaocima da je "esej inspirisan tekstom Darije Ranković: Ručkovi za potencijalne investitore, za prijatelje i za sebe".

 

Književnik u svom "eseju" ne spori da je povodom promocije svoje knjige Kremanska ruža "poslovno ručao" u 23.48  časova sa Gvozdenovićem o trošku Grada i da je taj noćni "poslovni ručak" u "Hemingveju" koštao 8.590 dinara. On u tome ne vidi ništa sporno niti nečasno, a naročito ne vidi zloupotrebu službenog položaja i javnih sredstava, nego objašnjava da nema ništa normalnije nego da "dva drugara iz detinjstva", koja "poznaju literaturu" pojedu "zasluženi biftek" o trošku građana Valjeva.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 39 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 48 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara