Registracija Prijava preko FB
Damjan Cvetković (foto: Đorđe Đoković)
Damjan Cvetković (foto: Đorđe Đoković)
03.09.2019, 06:57

Damjan Cvetković podneo ostavku u Gradskom veću

č: | fb:

Ostavku na mesto člana Gradskog veća podneo je diplomirani matematičar računarstva i informatike Damjan Cvetković. U kratkoj izjavi za Kolubarske.rs Cvetković je rekao da je Gradsko veće napustio zbog porodičnih i poslovnih obaveza koje više nije mogao da uskladi sa radom u Gradskom veću.

 

To je, nakon diplomiranog arhitekte Davida Maksimovića i diplomiranog ekonomiste Borisava Bore Radojičića, koji su Gradsko veće napustili 2018. godine, i Dragana Jeremića, bivšeg zamenika gradonačelnika, koji je podneo ostavku u maju prošle godine, četvrti član sa kvote SPS-a koji je napustio funkciju u izvršnoj gradskoj vlasti.

 

Socijalisti još uvek nisu odlučili ko će naslediti Cvetkovića u Gradskom veću. "Sledeće nedelje biće održana kadrovska komisija, a nakon toga predlog ide na Izvršni odbor koji će doneti odluku o tome ko će biti novi član iz naših redova", rekao je sagovornik Kolubarskih.rs. On nije želeo sa kaže ko su kanditati. Iz nekoliko izvora saznajemo da je većina socijalista za to da njihov predstavnik u izvršnoj vlasti bude "iskusni socijlista koji se već dokazao na brojnim poslovima, a trenutno je penzioner", dok su pojedini mišljenja da Cvetkovićev naslednik treba da bude mlad, obrazovan čovek.

 

U Gradsko veće Damjan Cvetković je izabran krajem novembra 2016. godine, kada je nakon izmene Statuta grada broj članova Gradskog veća povećao sa devet na 11 ili devet koje postavlja Skupština i dva po funkciji – gradonačelnik i njegov zamenik.

 

Cvetković je, kao i David Maksimović, u Gradsko veće ušao kao nestranačka ličnost na predlog Dragana Jeremića koji je na lokalnim izborma 2016. godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika, a kampanju je vodio pod sloganom "Naša priča je Valjevo". Jeremić je tada najavio da će u gradskoj vlasti biti i "nestranačke ličnosti od integriteta i znanja koje će doprineti boljitku i razvoju grada".

 

Danas, nakon ostavke Damjana Cvetkovića, u Gradskom veću nema nikoga iz "Naša priča je Valjevo", koja je na lokalnim izborima 2016. godine osvojila 18 od 51 odborničkog mesta u Skupštini grada, i zajedno sa naprednjacima formirala vladajuću koaliciju.

 

Skupština grada je u martu prošle godine, umesto dva člana koja su podnela ostavke i jednog koji je smenjen, izabrala tri nova člana Gradskog veća, a sva tojica su penzioneri.

 

Diplomiranog arhitektu Davida Maksimovića i diplomiranog ekonomistu Borivoja Radojičića nasledili su dr Dušan Mirković, neuropsihijatar (SPS) i Marko Živanović, električar (Novosrbijanci), dok je umesto diplomiranog inženjera poljoprivrede Andre Savčića (SNS) izabran profesor fizičkog vaspitanja dr Miroljub Ivanović (SNS).

 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U Opštoj bolnici Valjevo Pre 14 sati 51 minuta

Devojka na infektivnom odeljenju zbog sumnje na korona virus

Mlađa ženska osoba smeštena je na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Valjevu, zbog sumnje da bi mogla biti zaražena korona virusom. Kako nam je rečeno epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje su...

Ilustracija Ivan Dak Mitić (foto: )
Trupni portret Pre 18 sati 25 minuta

Da li je šabački Sandokan veći Sandokan od Vučića

Gospodin Vučić, kao što poznato, radi i danjom i noćom. Najnovije brasbonjanje desilo se na Glavnom odboru Srpske napredne stranke, gde je, kako sami javili, pozdravljen "burnim aplauzima i...

Mionica na sajmu turizna u Beogradu (foto: www.mionica.rs)
Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom Pre 15 sati 27 minuta

Mionica na sajmu turizma u Sofiji i Beogradu

Opština Mionica je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na dva prestižna međunarodna sajma u Sofiji i Beogradu. Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom očarali su posetioce sajma turizma u...