Damjan Cvetković (foto: Đorđe Đoković)
Damjan Cvetković (foto: Đorđe Đoković)
03.09.2019, 06:57

Damjan Cvetković podneo ostavku u Gradskom veću

č: | fb:

Ostavku na mesto člana Gradskog veća podneo je diplomirani matematičar računarstva i informatike Damjan Cvetković. U kratkoj izjavi za Kolubarske.rs Cvetković je rekao da je Gradsko veće napustio zbog porodičnih i poslovnih obaveza koje više nije mogao da uskladi sa radom u Gradskom veću.

 

To je, nakon diplomiranog arhitekte Davida Maksimovića i diplomiranog ekonomiste Borisava Bore Radojičića, koji su Gradsko veće napustili 2018. godine, i Dragana Jeremića, bivšeg zamenika gradonačelnika, koji je podneo ostavku u maju prošle godine, četvrti član sa kvote SPS-a koji je napustio funkciju u izvršnoj gradskoj vlasti.

 

Socijalisti još uvek nisu odlučili ko će naslediti Cvetkovića u Gradskom veću. "Sledeće nedelje biće održana kadrovska komisija, a nakon toga predlog ide na Izvršni odbor koji će doneti odluku o tome ko će biti novi član iz naših redova", rekao je sagovornik Kolubarskih.rs. On nije želeo sa kaže ko su kanditati. Iz nekoliko izvora saznajemo da je većina socijalista za to da njihov predstavnik u izvršnoj vlasti bude "iskusni socijlista koji se već dokazao na brojnim poslovima, a trenutno je penzioner", dok su pojedini mišljenja da Cvetkovićev naslednik treba da bude mlad, obrazovan čovek.

 

U Gradsko veće Damjan Cvetković je izabran krajem novembra 2016. godine, kada je nakon izmene Statuta grada broj članova Gradskog veća povećao sa devet na 11 ili devet koje postavlja Skupština i dva po funkciji – gradonačelnik i njegov zamenik.

 

Cvetković je, kao i David Maksimović, u Gradsko veće ušao kao nestranačka ličnost na predlog Dragana Jeremića koji je na lokalnim izborma 2016. godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika, a kampanju je vodio pod sloganom "Naša priča je Valjevo". Jeremić je tada najavio da će u gradskoj vlasti biti i "nestranačke ličnosti od integriteta i znanja koje će doprineti boljitku i razvoju grada".

 

Danas, nakon ostavke Damjana Cvetkovića, u Gradskom veću nema nikoga iz "Naša priča je Valjevo", koja je na lokalnim izborima 2016. godine osvojila 18 od 51 odborničkog mesta u Skupštini grada, i zajedno sa naprednjacima formirala vladajuću koaliciju.

 

Skupština grada je u martu prošle godine, umesto dva člana koja su podnela ostavke i jednog koji je smenjen, izabrala tri nova člana Gradskog veća, a sva tojica su penzioneri.

 

Diplomiranog arhitektu Davida Maksimovića i diplomiranog ekonomistu Borivoja Radojičića nasledili su dr Dušan Mirković, neuropsihijatar (SPS) i Marko Živanović, električar (Novosrbijanci), dok je umesto diplomiranog inženjera poljoprivrede Andre Savčića (SNS) izabran profesor fizičkog vaspitanja dr Miroljub Ivanović (SNS).

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 29 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 39 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara