Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
20.09.2019, 07:06

Ili je greška u brojanju ili smo neinformisani?

č: | fb:

Nakon letnje pauze koja je, sudeći prema izveštajima obajvljenim na sajtu Grada, trajala dva meseca, danas će biti održana sednica Gradskog veća na kojoj je 17 tačaka dnevnog reda.

 

Članovi Gradskog veća razmatraće izveštaje o realizaciji programa poslovanja javnih preduzeća za prvih šest meseci ove godine; među njima su Stubo-Rovni JP "Kolubara", "Vidrak", "Vodovod", "Toplana" i "Polet".

 

Utvrđivanje predloga rešenja o davanju saglasnosti na odluku o ceni vode za Valjevsku Kamenicu, jedna je od tačaka današnje sednice.

  

Pored toga na dnevnom redu biće i predlozi odluka o usvajanju lokalnih akcionih planova za: zdravstvenu zaštitu, unapređenje stanovanja i zapošljavanje Roma i Romkinja, i to za period 2019-2023. godina.

  

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici razmatraće i predlog pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, zajedničkom pravobranilaštvu, službi interne revizije Valjeva i službi budžetske inspekcije Grada.                  

 

Na sednici Gradskog veća biće razmatran predlog zaključka o raskidu ugovora sa grupom ponuđača koju čine privredna duštva "Planet soft" doo Beograd, "Planet soft" doo Banja Luka, i INOVA "Informatički inženjering" doo Banja Luka, broj 404-225/2017-06 od 09.05.2017.godine

  

90 sednica Gradskog veća?

 

U pozivu za današnju sednicu je naznačeno da će biti održana 90. sednica Gradskog veća, međutim na sajtu Grada poslednji izveštaj sa sednice Gradskog veća je objavljen 17. jula, a u pitanju je 87. sednica. Kolubarske.rs su, pre obaveštenja o održavanju današnje sednice, poslednje obaveštenje dobile za 87, ali ne i za 88. i za 89. sednicu.

 

Otuda je nejasno da li su te dve sednice uopšte održane, a ukoliko jesu zbog čega izveštaji nisu objavljeni na sajtu Grada, koje tačke su bile na dnevnom redu, i zbog čega o održavanju sednica nisu obavešteni mediji?

 

Podsećam, nakon samo deset meseci od dolaska na vlast, u aprilu 2017. godine, vladajuća koalicija naprednjaka i socijalista je odlučila da sednice Gradskog veća budu zatvorene za novinare uz objašnjenje "radi bolje i sadržajnije informisanosti građana sve sednice Gradskog veća biće održavane bez prisustva medija".

 

"Nakon svake sednice Gradskog veća biće dostavljeno saopštenje, koje će javnosti omogućiti detaljan uvid u odluke koje su donete. Takođe, po potrebi će se članovi Gradskog veća direktno obraćati na konferencijama za novinare, na kojima će javnosti još detaljnije obrazlagati određene odluke, koje su bitne za funkcionisanje grada", pisalo je uz odluku o zatvaranju sednica Gradskog veća za novinare.

 

 

 

 

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 3 sati 21 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...