Odluka - drugi rebalans (foto: www.valjevo.rs)
Odluka - drugi rebalans (foto: www.valjevo.rs)
26.09.2019, 06:49

Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta Valjeva

č: | fb:

Gradsko veće usvojilo je drugi rebalans budžeta grada Valjeva za 2019. godinu kojim se, kako piše u izveštaju kabineta gradonačelnika, menja struktura prihoda i primanja.

 

"Struktura prihoda i primanja je revidirana na osnovu ostvarenih prihoda budžeta grada za period januar-avgust tekuće godine, kao i korekcije prenetih sredstava iz prethodne godine po osnovu završnog računa budžeta grada Valjeva", navodi se u izveštaju.

 

Kako je precizirano u izveštaju nakon sednice Gradskog veća Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Valjeva za 2019. godinu planirani prihodi i primanja u iznosu od 3.375.000.000 dinara sredstava iz budžeta grada i 119.185.639,49 dinara sredstava iz ostalih izvora budžetskih korisnika.

 

"Rebalansom planirana sredstva budžeta grada su smanjena za 57.397.518 dinara, odnosno  za 1,67 posto, dok su sredstva iz ostalih izvora budžetskih korisnika povećana za 12.384.330 dinara, odnosno za 11,6 posto. Korekcija planiranih prihoda je došla zbog zakonske obaveze da u slučaju kada viši organ vlasti opredeli nižem nivou vlasti namenska sredstva, kao i u slučaju ugovaranja donacija, lokalni organ otvara odgovarajuće aproprijacije za izvršavanje izdataka. Po ovom osnovu je budžet grada Valjeva uvećan za iznos od 57.397.518 dinara za realizaciju programa koje realizuju Gradska uprava Valjevo, PU Milica Nožica, Turistička organizacija Valjeva, ustanove kulture, a koje finansiraju nadležna ministarstva", piše u izveštaju kabineta gradonačelnika.

 

Takođe se navodi da je na sednici Gradskog veća usvojena druga izmena Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2019. godinu, za šta je izdvojeno 859.837.000 dinara. Izmenjene su pozicije u okviru programa za održavanje javnih zelenih površina, vodosnabdevanje i javnu rasvetu, za projektovanje i izgradnju industrijske zone, za projektovanje, proširenje i izgradnju fekalne kanalizacije i za putnu infrastrukturu.

 

Prvi rebalans i prvu izmenu Plana komunalne izgradnje odbornici Skupštine grada su usvojili u julu, dok će se o drugom rebalansu i drugoj izmeni Plana komunalne izgradnje izjasniti na sednici Skupštine gradau oktobru.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 57 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 21 sati 4 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 20 sati 12 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara