Registracija Prijava preko FB
Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2019, 07:02

"Telefonske" ili "elektronske" sednice Gradskog veća

č: | fb:

Gradsko veće je za sedam dana u julu održalo dve "telefonske sednice" bez obrazloženja zbog čega su morale biti održane hitno "telefonski" odnosno "elektronski". 

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, 18. jula, a potom i 24. jula, održane su "telefonske sednice", tako da se članovi Gradskog veća nisu videli niti su o tačkama raspravljali, samo su se sa njima saglasili.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs objašnjava da je zapravo reč o "elektronskim sednicama" s obzirom na to da članovi Gradskog veća nisu bili pozvani telefonom, bar ne većina, nego im je elektronskom poštom dostavljen dnevni red i materijal, a uz to i pitanja: da li su saglasni i da li imaju primedbe?

 

Sudeći prema Službenom glasniku Valjeva, na dnevnom redu 88. sednice održane 18. jula bila je, po ko zna koji put, Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi i, kao druga tačka dnevnog reda, izmene i dopune programa korišćenja subvencija JKP "Polet".

 

Na sledećoj "telefonskoj" sednici, održanoj 24. jula, takođe su bile dve tačke dnevnog reda: rešenje o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme Tešnjarskih večeri i dopuna odluke o određivanju ovlašćenih i osposobljenih pravnih lica za zaštitu i spasavanje u gradu Valjevu. Na taj spisak ovlašćenih i osposobljenih dodata je lazarevačka firma "Cevas Co". Iz kog razloga, članovi Gradskog veća, a ni javnost, nisu saznali.

 

Sa ovih "telefonskih sednica" Gradskog veća nisu dostavljeni izveštaji medijima, što je inače praksa, niti su objavljeni na sajtu Grada. O tome da "nedostaju" dve sednice Gradskog veća pisale su Kolubarske.rs u tekstu "Ili je greška u brojanju ili smo neinformisani"?

 

Inače, kako je to regulisano Poslovnikom o radu gradskih veća u većini gradova, u izuzetnim slučajevima, zbog hitnosti, sednica Veća može biti sazvana telefonom i slično.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs ne zna šta je bilo izuzetno niti hitno da bi ove dve sednice bile održane "telefonski". Otkriva nam da i sve ostale sednice Gradskog veća mogu biti održane "telefonski" odnosno "elektronski" s obzirom na to da se na njima retko diskutuje; pročitaju se samo predlozi odluka o kojima se članovi izjašnjavaju.

 

"Sednice u proseku traju 15-ak minuta. U izuzetnim slučajevima, kada se neko javi za diskusiju ili kada ima dosta tačaka dnevnog reda kao što je to bio slučaj pre dve nedelje kada smo razmatrali više od 15 tačaka, sednica može da traje i 30 minuta", navodi sagovornik Kolubarskih.rs.

Aktuelno

OK Železničar osvojile Super kup Srbije (foto: S.Bilić)
Pobedile Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 Pre 12 sati 37 minuta

Odbojkašice Železničara osvojile Superkup

Odbojkaški klub Železničar iz Lajkovca večeras je osvojio Superkup Srbije, jedini domaći trofej koji im je nedostajao! U hali na Banjici Želja je sigurnom igrom pobedio Crvenu zvezdu rezultatom...  · 1 komentar

Požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Nakon četiri časa intervencije vatrogasaca Pre 13 sati 6 minuta

Lokalizovan požar u "Novoj Srbijanki"

Požar koji je izbio u popodnevnim satima u fabrici "Nova Srbijanka" lokalizovan je oko 20 časova. Opasnosti od curenja amonijaka nema jer je još pre sedam godina istočen. U požaru, na sreću, niko...

Parking u centru grada (foto: kolubarske.rs)
Za devet meseci 18 izmena Pre 1 dan 2 sati

Plan javnih nabavki sve veći, a sve manje urađeno

Plan javnih nabavki je od početka godine pretrpeo 18 izmena. Najviše su "porsali" radovi sa prvobitno planiranih 290 miliona na preko 551 milion dinara. U planu je izgradnja javnog toaleta u parku...  · 1 komentar