Registracija Prijava preko FB
Uručenje nagrade Vlajku Jovanoviću (foto: Jovanović)
Uručenje nagrade Vlajku Jovanoviću (foto: Jovanović)
12.11.2019, 12:54

Uspeh Alekse Mirkovića i Vlajka Jovanovića u Portugalu

č: | fb:

Nekadašnji i sadašnji učenici valjevske muzičke škole Aleksa Mirković i Vlajko Jovanović ostvarili su izuzetan rezultat na 69. svetskom trofeju harmonike koji se ove godine održavao u gradiću Loule u Portugalu.

 

U godini kada MŠ "Živorad Grbić" obeležava 65 godina uspešnog trajanja, finale prethodne nedelje obeležio je veličanstven uspeh dva mladića. Vlajko Jovanović, učenik 6. razreda OMŠ u klasi prof. Dušice Timotić ostvario je pobedu u svojoj kategoriji na ovom  prestižnom svetskom takmičenju, a Aleksa Mirković, nekadašnji učenik valjevske muzičke škole a sadašnji student Muzičke Akademije u Istočnom Sarajevu, ostvario je pobedu u kategoriji kompozicija.

 

Aleksa Mirković

Aleksa Mirković (Foto: Iz arhive Muzičke škole)

Svetski Trofej je po svim karakteristikama najjače takmičenje na svetu u oblasti akademske harmonike. Svake godine se održava u drugoj zemlji a ovo 69. po redu, ostaće zapamćeno po učešću mladih izvođača na harmonici iz čak 26 svetskih država.

 

U žiriju, koji je uvek sačinjen od najeminentnijih svetskih pedagoga, ove godine je učestvovala i prof. Danijela Rakić, jedna od najistaknutijih pedagoga naše zemlje na svetskom nivou, koja smatra da je uspeh naših virtuoza istorijski. I za Valjevo i za Srbiju.

Vlajko Jovanović

Vlajko Jovanović (Foto: Dragan Krunić)

 

Prema rečima Danijele Rakić, plasman Vlajka Jovanovića, višestrukog 14 - godišnjeg Laureata mnogih svetskih takmičenja, jeste trijumf njegove višegodišnje saradnje sa jednom od najistaknutijih muzičkih pedagoga zemlje, profesorkom Dušicom Timotić. Virtuozan, efektan ali i vrlo rafiniran i izgrađen stil muziciranja jesu produkt dobre komunikacije i iskusnog profesorskog vođenja retkog talenta, što Vlajko bez ikakve sumnje i jeste.

 

"Mirkovićeva pobeda ostvarena u  kategoriji kompozicija govori o ozbiljnoj posvećenosti akademskoj harmonici u svim segmentima, kako izvođačkoj tako i kompozitorskoj", rekla je Rakić.

 

Ovaj rezultat je svakako jedan od najvećih uspeha MŠ "Živorad Grbić" u njenoj istoriji i dodatan razlog da ova institucija bude još priznatija i podržana od strane Grada čije ime, njeni učenici, i bivši i sadašnji, trijumfalno predstavljaju na koncertnom podijumu sveta.

Aktuelno

Protesti ispred Skupštine Srbije (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 7 sati 15 minuta

Čiji su huligani na protestima

Sve je počelo utorak, nakon direktnog obraćanja Predsednika gospodina preko Javnog servisa. Predsednik gospodin je za vikend najavio policijski čas, jerbo građani nisu bili dobri. O ličnoj...  · 8 komentara