Rasim Ljajić, Jovan Teodosić i Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Rasim Ljajić, Jovan Teodosić i Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
22.12.2019, 15:45

Aleksandar Vučić obećao da će Republika ulagati u Divčibare

č: | fb:

Na Divčibarama je danas otvoren hotel "Crni vrh", koji je u vlasništvu poznatog košarkaškog reprezentativca Miloša Teodosića i njegovog brata Jovana. Na otvaranju su bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić, kao i brojni gosti iz sveta sporta i javnog života.

 

Vučić je poručio da će Republika u narednom periodu ulagati značajno više sredstava u razvoj Divčibvara nego što je to činila do sada. Zahvalan je privatnim preduzetnicima koji su investirali u ovaj turistički centar nadomak Valjeva i obećao da će iz državne kase biti finansiran put Krčmar-Divčibare, telekomunikacione veze, vodosnabdevanje i izgradnja kanalizacije na Divčibarama.

 

Najavio je izgradnju puta Iverak-Lajkovac, kako je rekao, "vrlo brzo ćemo izaći sa mašinama na tu deonicu kako bi Valjevo konačno bilo na auto-putu, i to ćemo uskoro uraditi, ostala nam je još samo papirologija".

 

Dok je govorio o tome šta će u Divčibare uložiti Republika, a šta bi trebalo da učini Grad, Aleksandar Vučić se obratio gradonačelniku Valjeva Slobodanu Gvozdenoviću, koji je bio među zvanicama: "Gvozdenoviću gde si, doći će i tvoj deo, što si se sakrio?". Gradonačelnik je odgovorio da se nije sakrio, nego su ispred njega visoki košarkaši, pa se ne vidi. Na to je Vučić kratko rekao: "Košarkaši, da".

Jovan Teodosić i Aleksandar Vučić

Jovan Teodosić i Aleksandar Vučić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na samom početku obraćanja, Vučić je rekao da su mu spremili govor, ali "pošto ne mogu da držim govor, onda ću pokušati iz glave nekoliko rečenica da pokažem koliko sam srećan zbog ovoga čemu danas prisustvujemo". Zahvalio se braći Teodosić i njihovim roditeljima i porodicama. Dodao je da su Teodosići, pre svega Miloš, novac mogli uložiti bilo gde u svetu, ali su se odlučili za svoju zemlju i svoj kraj.

 

- Znam da su imali mnogo truda i mnogo muka da sve ovo urade, tek će tu da bude problema, ima još dosta posla da se ceo kompleks završi. Mi smo preuzeli na sebe obavezu da završimo jedan veliki fudbalski travnati teren i jedan sa veštačkom travom, Marko Pantelić je obećao da će Fudbalski savez Srbije uraditi reflektore, a Dejan Stanković je obećao da će dovoditi Crvenu Zvezdu na pripreme da ne idu u Sloveniju. Ja mislim da su Divčibare lepše i od Olimja i Čadeža i od svih njihovih banja, neka se ne ljute naši slovenački prijatelji. Neka mi pokažu da je tamo bilo šta lepše od ovog u srcu Šumadije, treba vam sat i 15 minuta da dođete od Beograda – rekao je Vučić.

Jovan Teodosić i Aleksandar Vučić

Jovan Teodosić i Aleksandar Vučić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Predsednik  Aleksandar Vučić i ministar Rasim Ljajić su, sa vlasnikom Jovanom Teodosićem obišli hotel kategorizovan sa četiri zvezdice, koji se prostire na tri nivoa, u kojem je zaposleno preko 70 ljudi, raspolaže sa 112 moderno opremljenih soba i apartmana. Hotel sadrži: wellness i spa centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom i đakuzijem, poseduje restoran, bar i loundž-bar, i igraonicu za decu. U okviru hotela nalazi se kongresna sala kapaciteta 350 mesta.

 

Uz hotel se nalazi moderna sportska dvorana, građena po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, pogodna za organizaciju prijateljskih međunarodnih takmičenja, kao i svih vrsta sportskih priprema. Sportska dvorana i pet sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završeni u proleće sledeće godine. Kako se danas moglo čuti, u ovaj kompleks je do sada uloženo 7,8 miliona evra, a vrednost investicije je oko 10 miliona evra.

Hotel Crni vrh na Divčibarama

Hotel Crni vrh na Divčibarama (Foto: Đorđe Đoković)

 

Predsednik Aleksandar Vučić je opisao, za sve one koji ne znaju ili koji ne mogu da vide, da se "nalazimo na Divčibarama koje su na 980 metara, da je vazduh idealan jer ima veću koncentraciju joda nego što je uobičajena u Srbiji" i ono što je za ljude zanimljivo, a to je da "veliki Miloš Obrenović prvi uvideo značaj Maljen planine pa je dovodio stado ovaca iz različitih krajeva Srbije na Maljen gde se trgovalo. Uvek je znao da su Divčibare i Maljen od posebnog značaja za našu Srbiju".

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 33 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara