Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
24.12.2019, 08:20

Članovi Gradskog veća kao da nisu zainteresovani za budžet grada

č: | fb:

Gradsko veće je usvojilo predlog Odluke o budžetu Valjeva za 2020. godinu. Na sednici koja je održana juče i koja je trajala oko 35 minuta, pored predloga budžeta, razmatrano je još 38 tačaka.

 

Najvažnijoj gradskoj odluci, a to je budžet za sledeću godinu, bilo je posvećeno samo nekoliko minuta. Kako saznajemo, rukovodilac Odeljenja za finansije Željko Tabašević je pročitao koliko iznosi budžet planiran za sledeću godinu, koliko iznose prihodi i rashodi, i to je bilo sasvim dovoljno da članovi Gradskog veća, bez diskusije glasaju za predlog Odluke o budžetu za 2020. godinu.

 

Članovi Gradskog veća nisu bili previše zainteresovani ni za nacrt Odluke o budžetu koji je bio na dnevnom redu sednice održane 5. decembra u večernjim satima i koja je trajala samo tri minuta tek toliko koliko je bilo potrebno da se pročita dnevni red i glasa za predloženo. 

 

Preterano interesovanje za budžet čalnovi Gradskog veća nisu pokazali ni na javnoj raspravi koja je održana 15. decembra na kojoj su o budžetu građanima govorili, i na njihova pitanja odgovarali, rukovodioci tri odeljenja Gradske uprave.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da to što se o budžetu ne raspravlja na sednici Gradskog veća nije ništa neobično niti čudno s obzirom na to da je budžet "skockan" i da se "kocka" u kabinetu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i to u uskom krugu Gvozdenovićevih "saradnika".

 

"Tada je bilo i diskusije i rasprave, a bilo je i nezadovoljnih. Bunili su se zbog nedovoljno para za sport, za Dom zdravlja, izdvajanja za neke manifestacije... Previše je želja i zahteva, a premalo novca", kaže sagovornik Kolubarskih.rs iz gradske vlasti.

 

S obzirom na to da sednicama Gradskog veća, odlukom gradskog rukovodstva, ne prisustvuju novinari, jedini način da javnost bude informisana jesu vesti koje se objavljuju na sajtu Grada.

 

U izveštaju sa jučerašnje sednice Gradskog veća samo su pobrojane sve tačke dnevnog reda koje su, kako piše, "razmatrane" i "utvrđene". U izveštaju je navedeno da su "članovi Gradskog veća utvrdili predlog Olduke o budžetu Valjeva za 2020. godinu" , ali nije napisano koliko će iznositi budžet za sledeću godinu.

 

Iz materijala koji je dostavljen medijima vidi se da su prihodi i rashodi planirani u iznosu od 3.512.226.055 dinara, što je za skoro 16 miliona dinara više nego što je bilo planirano u nacrtu budžeta.

 

U nacrtu budžeta za izgradnju saobraćajnice kroz privrednu zonu bilo je planirano 50 miliona dinara, dok je u predlogu Olduke ta cifra duplirana. Zbog čega, nije poznato. 

 

O predlogu Odluke o budžetu Valjeva za 2020. godinu izjasniće se odbornici na sednici Skupštine grada koja će biti održana najverovatnije 30. decembra.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 44 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.