Kafe Zipa (foto: Kolubarske.rs)
Kafe Zipa (foto: Kolubarske.rs)
16.01.2020, 10:26

Ukinuta presuda za ubistvo u "Zipi"

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu valjevskog Višeg suda iz 2019. godine kojom je Sreten Nikolić (26) osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25), i predmet je vraćen na ponovno suđenje.

 

Na prvostepenu presudu žalbe su uložili viši javni tužilac u Valjevu, okrivljeni i njegovi branioci.

 

Ukidajući prvostepenu presudu, Apelacioni sud je našao da se "izjavljenim žalbama ukazuje da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da je izreka prvostepene presude nerazumljiva i da je zasnovana na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju budući da prvostepeni sud nije potpuno utvrdio sve činjenice koje su predmer dokazivanja".

 

Prema nezvaničnim informacijama novo pripremno ročište, koje će biti zatvoreno za javnost, biće održano u drugoj polovini januara a posle tog očekuje se zakazivanje početka novog glavnog pretresa. 

 

Sretenu Nikoliću je produžen pritvor do naredne odluke suda.

 

Podsećamo, optužnica je teretila Sretena Nikolića za teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja. Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se okrivljenom izrekne maksimalna kazna - 40 godina, dok je odbrana u svojoj završnoj reči iznela stav da se radi o krivičnom delu ubistvo na mah za koje je zaprećena znatno blaža kazna.

 

Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, sredinom februara 2019. godine osudilo je Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa" u Valjevu u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine. Suđenje je trajalo nešto više od godinu dana.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 5 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 42 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara