Registracija Prijava preko FB
Kafe Zipa (foto: Kolubarske.rs)
Kafe Zipa (foto: Kolubarske.rs)
16.01.2020, 10:26

Ukinuta presuda za ubistvo u "Zipi"

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu valjevskog Višeg suda iz 2019. godine kojom je Sreten Nikolić (26) osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25), i predmet je vraćen na ponovno suđenje.

 

Na prvostepenu presudu žalbe su uložili viši javni tužilac u Valjevu, okrivljeni i njegovi branioci.

 

Ukidajući prvostepenu presudu, Apelacioni sud je našao da se "izjavljenim žalbama ukazuje da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da je izreka prvostepene presude nerazumljiva i da je zasnovana na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju budući da prvostepeni sud nije potpuno utvrdio sve činjenice koje su predmer dokazivanja".

 

Prema nezvaničnim informacijama novo pripremno ročište, koje će biti zatvoreno za javnost, biće održano u drugoj polovini januara a posle tog očekuje se zakazivanje početka novog glavnog pretresa. 

 

Sretenu Nikoliću je produžen pritvor do naredne odluke suda.

 

Podsećamo, optužnica je teretila Sretena Nikolića za teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja. Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se okrivljenom izrekne maksimalna kazna - 40 godina, dok je odbrana u svojoj završnoj reči iznela stav da se radi o krivičnom delu ubistvo na mah za koje je zaprećena znatno blaža kazna.

 

Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, sredinom februara 2019. godine osudilo je Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa" u Valjevu u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine. Suđenje je trajalo nešto više od godinu dana.

 

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 11 minuta

U Valjevu 75 novozaraženih

U Valjevu je još 75 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 140. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 199 kovid pacijenta.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Na 38 biračkih mesta Pre 13 sati 39 minuta

Izbori u Mionici

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 10.987 birača na 38 biračkih mesta. Za 39 odbornika kandidovala su se 194 punoletna...  · 7 komentara