Sala Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
Sala Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
12.02.2020, 07:50

Prvi put od početka godine sastaju se članovi Gradskog veća

č: | fb:

Na današnjoj sednici Gradskog veća, prvoj u ovoj godini a da nije telefonska, biće čak 32 tačke dnevnog reda. Ovako obiman dnevni red je razumljiv s obzirom na to da se članovi Gradskog veća nisu sastajali ni jednom od početka godine.

 

Na denvnom redu današnje sednice biće programi poslovanja za 2020. godinu javno-komunalnih preduzeća Vodovod, Toplana, Vidrak, Polet, kao i javnog preduzeća hidrosistema Stubo-Rovni i Agrorazvoj valjevske doline.

 

Takođe, članovi Gradskog veća razmatraće programe rada za ovu godinu Centra za socijalni rad, Turističke organizacije Valjevo, Ustanove za fizičku kulturu Valis, i svih gradskih ustanova kulture.

 

Plan poslovanja privrednog društva Regionalni centar za upravljanje otpadom Eko tamnava za 2020. godinu biće na dnevnom redu današnje sednice Gradskog veća.

 

Članovi Gradsko veća izjansiće se i o programu korišćenja subvencija iz budžeta Valjeva za JKP Polet, JP Stubo-Rovni i Regionalni centar za upravljanje otpadom Eko tamnava.

 

Pored programa poslovanja i rada javnih preduzeća i ustanova, na današnjoj sednici Gradskog veća biće razmatrani predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima u ovoj godini.

 

Dve telefonske sednice

 

Zvaničnih informacija o održanim telefonskim sednicama Gradskog veća nema. O njima nisu obavešteni mediji, niti je informacija objavljena na zvaničnom sajtu Grada. Ali s obzirom na to da je današnja sednica 101, a da je poslednji izveštaj sa 98. sednice Gradskog veća objavljen na sajtu Grada 27. decembra prošle godine, jasno je da su bile dve telefonske.

 

Prema nezvaničnim informacijama, poslednjeg januarskog dana članovi Gradskog veća su se telefonski izjasnili o Rešenju o obrazovanju Komisije za analizu poslovanja Zdravstvene ustanove Apoteka "Valjevo".

 

U Komisiji, koja ima zadatak da uradi analizu poslovanja Apoteke "Valjevo", zaključno sa 31.12.2019. godine, i da sačini Izveštaj o poslovanju kao i da predloži mere, su Mihailo Milutinović, predsednik i članovi Dragana Đenić, Violeta Pavlović, Vojislav Stepanović i Olivera Arsenijević.

 

Kad brojke govore i bogovi ćute

 

Ako se aktivnosti gradske vlasti ogledaju u informacijama objavljenim na zvaničnom sajtu Grada, zaključak je da je valjevska vlast malo toga za mesec i po dana radila i uradila. Preovlađuju proslave, turniri, najave...

 

Od početka godine do danas objavljene su 23 vesti sa sledećim naslovima:

 

Doček Nove godine na Gradskom trgu; Dečak Vasilije prva valjevska beba u 2020. godini; Obaveštenje o uslovima za dodeljivanje nagrade Grada; Novogodišnji turnir u malom fudbalu; Počela druga faza srpsko-švedskog projekta; Doček Srpske nove godine; Veoma uspešan Novogodišnji turnir u malom fudbalu; Dečak prva rođena beba u Srpskoj novoj godini; Klizalište u Valjevu do kraja februara; Izgradnja etno tržnice na Divčibarama; Zelena oaza u centru grada; Najava Svetosavske atletske trke; Obeležena školska slava; Održana Svetosavska atletska trka; Kineski Šandong zainteresovan za ulaganja; Pranje ulica u užem centru grada; Bojevo gađanje u februaru; Počela podela auto sedišta za decu; Održana radionica projekta "Unapređenje poslovne klime u Srbiji"; Održan prvi međunarodni rukometni turnir.

 

Među vestima su i tri u čijem je naslovu gradonačelnik Slobodan Gvozdenović: Božićna čestitka gradonačelnika Valjeva; Gradske teme sa gradonačelnikom Valjeva, najava gostovanja na TV Studio B i Gvozdenović: Kad brojke govore i bogovi ćute - gostovanje na TV Studio B.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara