Registracija Prijava preko FB
Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
18.02.2020, 11:32

Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

č: | fb:

U ovoj godini od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara, od čega će veći deo biti potrošen na zarade zaposlenih.

 

Pored toga na listi troškova su obaveze prema mobilnim operatorima, obeležavanje horizontalne i postavljanje vertikalne signalizacije, održavanje sistema za kontrolu i naplatu parkiranja, kupovina uređaja i HTZ opreme. Nije precizirano koliko novca će biti potrošeno na održavanje i uređenje parkirališta.

 

U godišnjem programu upravljanja javnim parkiralištima JKP Vidrak, koji je prihvatilo Gradsko veće, a odbornici Skupštine grada će se izjasniti na sednici u petak, piše da služba Parking kontrola planira da u ovoj godini ukloni 70 nepropisno parkiranih vozila, a po nalogu saobraćajne policije, komunalne milicije,komunalne inspekcije i tužilaštva.

 

Kako je navedeno u programu, na teritortiji grada trenutno ima 1928 parking mesta, od čega je 128 u crvenoj, dok ostala pripadaju plavoj zoni. U obe zone obeleženo je 31 parking mesta za lica sa posebnim potrebama.

 

Na osnovu Odluke o javnim parkiralištima i izradi studije o proširenju u ovoj godini, planira se još 150 parking mesta u plavoj zoni, navedeno je u godišnjem programu upravljanja javnim parkiralištima JKP Vidrak. 

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Srbija uvodi tri nove mere Pre 13 sati 8 minuta

Vučić: Neke mere oštrije, neke lakše

Policijski čas u dane vikenda, od subote u 13 časova do ponedeljka u 05 časova ujutro, više od dvoje ljudi ne može da se okupi na jednom mestu i treća mera je šetnja kućnih ljubimaca od 23 do 01 čas.  · 5 komentara