Parking iza RFZO (foto: Kolubarske.rs)
Parking iza RFZO (foto: Kolubarske.rs)
18.02.2020, 11:32

Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

č: | fb:

U ovoj godini od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara, od čega će veći deo biti potrošen na zarade zaposlenih.

 

Pored toga na listi troškova su obaveze prema mobilnim operatorima, obeležavanje horizontalne i postavljanje vertikalne signalizacije, održavanje sistema za kontrolu i naplatu parkiranja, kupovina uređaja i HTZ opreme. Nije precizirano koliko novca će biti potrošeno na održavanje i uređenje parkirališta.

 

U godišnjem programu upravljanja javnim parkiralištima JKP Vidrak, koji je prihvatilo Gradsko veće, a odbornici Skupštine grada će se izjasniti na sednici u petak, piše da služba Parking kontrola planira da u ovoj godini ukloni 70 nepropisno parkiranih vozila, a po nalogu saobraćajne policije, komunalne milicije,komunalne inspekcije i tužilaštva.

 

Kako je navedeno u programu, na teritortiji grada trenutno ima 1928 parking mesta, od čega je 128 u crvenoj, dok ostala pripadaju plavoj zoni. U obe zone obeleženo je 31 parking mesta za lica sa posebnim potrebama.

 

Na osnovu Odluke o javnim parkiralištima i izradi studije o proširenju u ovoj godini, planira se još 150 parking mesta u plavoj zoni, navedeno je u godišnjem programu upravljanja javnim parkiralištima JKP Vidrak. 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 3 sati 21 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 17 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara