Sala Skupštine grada (foto: DjordjeDjokovic)
Sala Skupštine grada (foto: DjordjeDjokovic)
11.03.2020, 07:51

Naprednjaci i socijalisti nisu saopštili imena kandidata za odbornike

č: | fb:

Gradska izborna komisija u Valjevu do sada je proglasila dve izborne liste za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 26. aprila: Aleksandar Vučić – Za našu decu i Ivica Dačić – "Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma", objavljeno je na sajtu Grada.

 

Prilikom predaje liste Srpsku naprednu stranku predvodili su gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, predsednik valjevskog odbora SNS, i Lazar Gojković, nestranačka ličnost, prvi na izbornoj listi "Aleksandar Vučić – Za našu decu" i kandidat za gradonačelnika. Naprednjaci nisu predstavili 51 kandidata za odbornike u Skupštini grada, niti su medijima dostavili izbornu listu.

 

Prema nezvaničnim saznanjima na listi kandidata za odbornike su 22 žene, među njima su i tri direktorke javnih ustanova; na 37. mestu Branka Antić, direktorka Doma zdravlja, 42. Jelena Nikolić, direktorka Muzeja i 45. Katarina Milićević, direktorka Centra za socijalni rad. Gradonačelnik Valjeva i predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović je treći, dok je aktuelni šef odborničke grupe SNS u gradskoj skupštini Radoica Rstić šesti na izbornoj listi.

 

Ni valjevski socijalisti nisu predstavili svoje kandidate za odbornike u Skupštini grada niti su medijima dostavili izbornu listu. U saopštenju za javnost, nakon predaje liste, naveli su da je prvi na izbornoj listi i kandidat za gradonačelnika Đorđe Milanović, zamenik predsednika valjevskih socijalista i direktor JKP Vodovod.

 

Takođe su naveli da su na listi, pored ljudi od struke i nauke, i brojne nestranačke ličnosti, poput dr Saše Žunjića, građevinskog inženjera Đorđa Maleševića, legende valjevskog boksa Dragana Danića, Ivane Bojičić, master hemičara i odbojkašica "Srbijanke".

 

Prema nezvaničnim saznanjima na izbornoj listi ima 20 žena, među njima su Slavica Pavlović na 3. mestu, Mila Grujičić 5, Jelica Stojanović 18. Na drugom mestu je Đorđe Pavlović, sekretar Skupštine grada, predsednik Skupštine grada Milorad Ilić je na 10. mestu, zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković 17, nekadašnji gradonačelnik Stanko Terzić 16, dok je šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada dr Ljubomir Pavić na 26. mestu izborne liste kandidata za odbornike.

 

Prema Zakonu o lokalnim izborima građani imaju pravo da budu obavešteni o izbornim listama. Zaknska obaveza je da zbirnu izbornu listu izborna komisija objavljuje najkasnije deset dana pre dana održavanja izbora.

 

Izbori za odbornike u Skupštini grada Valjeva održavaju se u nedelju, 26. aprila kada i parlamentarni i pokrajinski izbori. Izborne liste zaključuju se 10. aprila u ponoć.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 41 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 51 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara